Nema podataka da je novi soj koronavirusa stigao u BiH – Jabuka.tv

Nema podataka da je novi soj koronavirusa stigao u BiH

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković rekao je da trenutno imamo stabilizaciju epidemiološke situacije te da nema informacija je li novi soj koronavirusa stigao u BiH.

Trenutno imamo stabilizaciju situacije i to je jako bitno, ali želimo da bude puno bolja. Već duže vremensko razdoblje imamo iste mjere i to je jedan kontinuitet koji je rijedak u svijetu i dao je rezultate. Na taj način smo sačuvali zdravstveni sustav i mogućnost da svakom pacijentu pružimo zdravstvenu uslugu u slučaju pojave zaraze. Mjere su očigledno dale rezultate, kaže Zeljković za Alternativnu televiziju.

Građani su prepoznali sve apele i to koliko je bitno da se poštuju mjere, ističe Zeljković.

Nije samo broj pozitivnih nego i broj hospitaliziranih je konstantan i to nam daje nadu za boljoj epidemiološkoj situaciji.

On kaže da trenutno nema podatak je li britanski soj virusa stigao u BiH.

Trenutno nemamo podatak da je britanski soj stigao u Srpsku ili BiH. Nismo imali ubrzano širenje virusa u lokalnim zajednicama i to su i dalje oni brojevi na koje smo navikli, ali s oprezom pristupamo kada govorimo o samoj pojavi novog soja. Studije su pokazale da se mnogo brže širi i zarazi veći broj građana, rekao je Zeljković za ATV.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Nema nikakvog” britanskog soja”. Ima samo “nesoja” ljudi koji su se prodali zločincima i služe njihovoj agendi. Stop LAŽNOJ pandemiji i njihovim tvorcima.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.