Natječaj za popisivače, instruktore i članove popisnih povjerenstava

Natječaj za popisivače, instruktore i članove popisnih povjerenstava na razini općina i gradova bit će objavljen 27. lipnja u medijima, te na službenim web stranicama statističkih institucija u BiH, gradova i općina – rečeno je Feni u Agenciji za statistiku BiH.

Nakon pozitivne ocjene Monitoring misije i potvrde Pitera Everersa da je Bosna i Hercegovine spremna za predstojeći popis u listopadu ove godine, Agencija za statistiku BiH intenzivirala je aktivnosti na terenu.
– Ovog tjedna distribuirali smo načelnicima općina jedinstvene procedure i kriterije za izbor osoblja koje će biti angažirano na razini lokalne samouprave u popisu stanovništva, kućanstava i stanova u BiH 2013. godine. Procedure smo ranije pripremili i usuglasili s entitetskim zavodima za statistiku s ciljem da se i ove aktivnosti urade na transparentan i jedinstven način na prostoru cijele BiH – kaže direktor Agencije za statistiku BiH Zdenko Milinović.
Na lokalnoj razini bit će angažirano: 625 članova popisnih povjerenstava lokalne samouprave (odnosno 142 za svaku općinu u BiH po jedna, sa četiri do šest članova, u ovisnosti od veličine općine), 2.464 općinskih instruktora (svaki instruktor će biti nadležan za sedam do deset popisivača, a bit će obučeno i dodatnih 20 posto koji će biti angažirani u slučaju odustajanja), te 18.879 popisivač, a bit će obučeno i dodatnih 20 posto, koji će biti angažirani u slučaju odustajanja nekog od izabranih kandidata.
Javni poziv za prijavljivanje kandidata objavljuju Agencija za statistiku BiH, Federalni zavod za statistiku i Republički zavod za statistiku Republike Srpske na svojim web stranicama i u sredstvima javnog informiranja.
Općine/gradovi i Brčko Distrikt BiH će objaviti tekst javnog poziva na oglasnim pločama i drugim javnim mjestima na području svoje općine/grada, uključujući i svoje službene web stranice.
– Za prijavu je pripremljen i tipski obrazac (Prijava za sudjelovanje u popisu) koji će kandidati popunjavati prilikom prijave na javni poziv što znači da će se kandidati prijavljivati osobno i isključivo u prostorijama Popisnog povjerenstva lokalne samouprave popunjavanjem obrasca koji preuzimaju u prostorijama Popisnog povjerenstva svoje općine – navode iz Agencije za statistiku BiH.

Fena

Želite sudjelovati u popisu stanovništva u Širokom Brijegu? Prijavite se!
2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.