Nastavak uređenja parka Borak u subotu

Široki Brijeg zahvaljujući entuzijastima iz udruga Korektiv i Inicijativa za Široki Brijeg dobiva nove klupe i kante za otpatke

Pored šetališta „Borak“ uz rijeku Lišticu, a u sklopu projekta“ Izgradnje pješačko-biciklističke staze“, u subotu ponovo kreće akcija čišćenja otpada i korova.

Ujedno, najavljeno je, biti će postavljene prve klupe za pješake i kante za otpatke koje su napravljene prema skicama mladog umjetnika Martina Iličevića studenta Akademije likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu. Akciju su pokrenule udruge Korektiv i Inicijativa za široki Brijeg koje pozivaju sve dobronamjerne građane da se odazovu njihovoj akciji ove subote u 10 sati.

Dosada je preko 30-ak volontera očistilo šetnicu u dužini od 500-njak metara, skupili su oko 3 tone smeća i raznog otpada te uklonili korov i draču. Iz korita rijeke su očistili višak granja i drveća koje je otežavalo protok vode. Želja im je i pozivaju građane da se pridruže, kao i članove eko – udruga, ribolovce i ostale koji vole rijeku Lišticu i prirodu uz nju. Nadaju se također odzivu učenika osnovnih škola i srednjoškolaca. Dio alata imaju, ali bi bilo poželjno da oni koji se pridruže ponesu i svoje alatke – pijuke, vile, škare, kosore, sjekire, lopate i drugo.

Inicijativa za Široki Brijeg i Korektiv zahvaljuju svima volonterima, medijima i građanima koji u njihovim projektima prepoznaju prave i vrijedne stvari od kojih svi imaju koristi. Zaštita okoliša, prirodnih dobara i prostora u Širokom Brijegu važno je razvojno pitanje zato, poručili su, u subotu vas očekuju u Borku – parku prirode!

(www.jabuka.tv)

6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.