Mario Ćeškić: ‘Preko svega bih prešao za potrebe snimanja’

Mladi glumac, član amaterskog kazališta ‘Didak’ Široki Brijeg i član Sveučilišne dramske sekcije ‘Gaudeamus Igitur’, iako student informatike i zemljopisa ostao je privržen glumačkim vodama.

Trenutačno glumi u dvije predstave, a nedavno je zaigrao i u filmu ‘Obrana i zaštita’ hrvatskog redatelja. U intervjuu za naš portal govori o svojim glumačkim iskustvima, te eventualnoj budućnosti u glumi.

Otkud ljubav prema glumi i kad ste se prvi put u njoj okušali?
Ljubav prema glumi seže još od mojih prvih koraka. Uvijek sam mogao zaplakati i odglumiti da mi nešto treba kako bih dobio ono što sam zaželio! U glumi sam se prvi put okušao u osnovnoj školi, mislim da sam bio četvrti ili čak treći razred.

Zanimljivo, volite glumu, ali ipak ste odabrali drugi studij!
Da, tako je, ali moja strast prema glumi sukobila se s pitanjem hoću li imati kruha od toga što radim. Tako da sam ipak odabrao studij informatike i zemljopisa na FPMOZ-u.

Mario Ćeškić: Preko svega bih prešao za potrebe snimanja

Član ste Amaterskog kazališta Didak u Širokom Brijegu. Možete li nabrojati neke predstave na kojima ste dosada glumili?
AK Didak je ostavio dubok trag u mom bavljenju glumom. Tu su bili moji prvi koraci, moje prve riječi upućene publici. Glumio sam u dosta predstava uz koje bih izdvojio: “Ljubav pobjeđuje” i “Didakov Božić”. Spomenuo bih posebno jednu predstavu koju sam glumio s Framom Široki Brijeg, predstava se zvala “Brat sunce”. Izvodili smo je dva puta u kinu Borak u Širokom Brijegu i u prepunom kazalištu Marina Držića u Dubrovniku. U AK Didak upravo radimo na predstavi “Vrata vjere” koju ćemo prikazati početkom lipnja.

Nedavno ste imali priliku okušati se i u filmu “Obrana i zaštita”. Kakva iskustva nosite?
Pa to je jedno veliko iskustvo, uvijek sam sanjao o tome da glumim pred filmskim kamerama. Kada sam dobio poziv za sudjelovanje u tom filmu, bio sam presretan. U svakom slučaju, bilo je to predivno iskustvo!

Mario Ćeškić: Preko svega bih prešao za potrebe snimanja

Recite nam kakva je atmosfera vladala na snimanju? S obzirom na poznatu ekipu, sigurno je bilo zanimljivo.
Sama atmosfera bila je uzavrela (bilo je vruće, ha-ha). Snimanje je prošlo u opuštenom tonu jer je svatko znao svoj zadatak tako da nismo puno puta ponavljali scene.

Kakav je osjećaj glumiti uz profesionalne glumce?
Sami osjećaj kada se upoznaš s profesionalnim glumcima kao što su Bogdan Diklić i Nada Đurevska je fantastičan. Počinje te obuzimati strah hoćeš li dobro odraditi svoj zadatak. A što se tiče osjećaja kada glumiš, njih nema u tim trenucima. Jednostavno čekaš svoj red da uletiš i da se predstaviš u što boljem svjetlu.

Mario Ćeškić: Preko svega bih prešao za potrebe snimanja

Planirate li se i u budućnosti baviti glumom, makar amaterski?
Naravno da planiram. Baš ovih dana radim na tri predstave i jedva stižem uskladiti probe s predavanjima. Međutim, kada radiš ono što voliš, nikad ti nije teško potruditi se i stići na sve strane. Nadam se da ću se u budućnosti okušati u profesionalnoj glumi.

Što bi za Vas bio najveći glumački izazov?
Za mene bi najveći glumački izazov sigurno bio glumiti u seriji “Krv nije voda”… Šalim se naravno! Mislim da bi za mene najveći izazov bio glumiti na nekoj sceni u avionu jer imam fobiju od visine. Ali za potrebe snimanja, preko svega bih mogao prijeći.

Vaša poruka studentima…
Poručio bih svim studentima da se bave onim što vole, a ne onim što bi njihovi roditelji željeli da oni budu. Budite ustrajni u onome što radite. Jer ako ne radite ono što volite, cijeli život ćete žaliti za propuštenim prilikama. Ovim putem pozvao bih sve studente da dođu na predstavu “Škrtac” u četvrtak, 17. svibnja u HNK Mostar s početkom u 19 sati. Predstavu je pripremila dramska sekcija Gaudeamus igitur.


(Razgovarao: Ivan Kraljević | Pogled.ba)

9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.