Nastavak suđenja Živku Budimiru

U Općinskom sudu u Sarajevu danas će biti nastavljeno suđenje predsjedniku Federacije BiH Živku Budimiru zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja.

Na prethodnom ročištu, održanom 20. rujna, tužitelj Sanjin Bogunić rekao je da su pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH, prilikom pretresa Budimirovog u zgradi Predsjedništva BiH, 26. travnja, pronašli pištolj “češka zbrojovka” sa sedam metaka za koji, navodno, ne posjeduje odobrenje.

Pozivajući se na iskaz vještaka, Bogunić je precizirao da je jedan metak bio u cijevi, a šest metaka u spremniku pištolja, pri čemu je konstatirao kako je “pištolj bio spreman za upotrebu”.

On je zatražio da Budimir bude kažnjen po zakonu i da mu sporni pištolj bude oduzet.
Budimirov odvjetnik Ragib Hadžić naveo je kako će obrana dokazati nevinost svog klijenta, uz opasku da je ovaj proces “optužba protiv oficira koji ima pištolj”.

On je zapitao postoji li umišljaj da optuženi izvrši kazneno djelo, da li je oružje zaista nelegalno, te što je sa Zakonom o amnestiji. “Smatram da ne postoji kazneno djelo, kao ni krivična odgovornost mog branjenika”, rekao je Hadžić.

Na današnjem ročištu, koje je zakazano za 10.30 sati, tužiteljstvo će izvesti sve dokaze, dok će obrana, prema najavama, to učiniti 7. studenog.

Optužnica protiv Budimira podignuta je 3. lipnja, a na ročištu za izjašnjavanje o krivici, održanom 1. srpnja, on se izjasnio da nije kriv. (bljesak.info)Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.