Marinu Čiliću upitan nastavak karijere

Činilo se kako će od 1. veljače ponovno igrati na turnirima. No, ITF je tražio preinaku suspenzije u dvogodišnju za Čilića! Do kraja mjeseca bit će jasna Marinova sudbina.

Podsjećamo, Čilić je zbog pada na doping-testu kažnjen devetomjesečnom suspenzijom koja istječe 31. siječnja sljedeće godine. Međugorac je testiran tijekom ATP turnira u Münchenu, a u njegovom je uzorku pronađena zabranjena supstanca niketamid.

Iako je nezavisni sud Međunarodne teniske federacije (ITF) ustvrdio je kako je Čilić zabranjenu tvar unio u tijelo nenamjerno, kao posljedicu uzimanja tablete glukoze kupljene u ljekarni i bez namjere poboljšanja izvedbe na terenu, naš je tenisač ipak oštro kažnjen.

Čilić je odmah najavio žalbu, a svoj će slučaj iznijeti pred CAS-om iduće srijede u Londonu. No, cijela je priča dobila nevjerojatan dodatak: na presudu vlastitog nezavisnog suda žalio se i ITF i traži da naš tenisač bude suspendiran na dvije godine! Potvrdio je to u srijedu stranim medijima glavni tajnik CAS-a Matthieu Reeb.

Također, Čilić je tražio da presuda bude poznata do 28. listopada kako bi mogao igrati na ATP turniru u Parizu ako bude oslobođen.

„Odluka će biti poznata brzo nakon saslušanja, vjerojatno nekoliko dana kasnije“, objasnio je Reeb, prenosi Dnevnik.hr

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.