Napredak Mostarcima darovao izvrstan Adventski koncert

U prepunoj mostarskoj katedrali sinoć je održan izvrstan Adventski koncert koji je organiziralo Hrvatsko kulturno društvo Napredak – Glavna podružnica Mostar, u suradnji sa Simfonijskim orkestrom Mostar i Župom Marije Majke Crkve u Mostaru.

Na koncertu su uz mostarske simfoničare nastupili glazbenici iz talijanskog grada Cremone, Coro Polifonico Cremonese, solistice Federica Zanello i Claudia Galanti uz ravnanje maestra Federica Mantovania, inače i voditelja zbora.

Izveden je raznolik program, a naglasak treba staviti na izvedbu Vivaldijeve Glorije, koju mostarska publika nema prigodu često slušati. I sve ostale izvedbe publika je pozdravljala dugim pljeskom, pokazujući i na ovaj način koliko cijeni ovakve kulturne projekte.

„Ovim koncertom željeli smo svim Mostarcima, ali i ostalim gostima koji su bili na koncertu, darovati vrhunski glazbeni događaj povodom nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana. Glazba je najljepši jezik, svima razumljiv, i umjetnost koja tako lako povezuje ljude. Upravo su nadolazeći blagdani ono što posebno povezuje i sretno smo što možemo biti dio takvih veza. Napretkov moto glasi ‘Ako nekomu ne možemo produžiti život, možemo ga barem uljepšati’. Vjerujem da smo večerašnjim koncertom uspjeli u našoj nakani“, kazao je predsjednik mostarsko podružnice Napretka prof. dr. Miroslav Palameta.

Simfonijski-orkestar-Mostar Franjo Topic Coro-Polifonico-Cremonese-2 Coro-Polifonico-Cremonese Claudi-Galanti Federica-Zanello Simfonijski-orkestar-Mostar-2

Gosti iz Italije su bili oduševljeni mostarskom publikom. „Ovo što smo doživjeli u Mostaru, ali i jučer u Sarajevu, nešto je što ćemo pamtiti cijeli život. Ova dva koncerta su sigurno među našim najljepšim koncertima. Ovakve iskrene ovacije i pljesak pokazuje prije svega koliko ste svi dobri, plemeniti i ljubazni. Organizacija je bila iznad svih naših očekivanja. Fascinirani smo radom Napretka i svime što rade za dobro čovjeka. Bili smo počašćeni biti dijelom jednog ovakvog projekta“, istaknula je predsjednica zbora Renata Patria.

Na koncertu su pored prof. Palamete bili i predsjednik Središnje uprave Napretka mons. prof. dr. Franjo Topić, generalni vikar Mostarsko-duvanjske biskupije vlč. Željko Majić, potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Svetozar Pudarić, kao i predsjednici i predstavnici mnogih Napretkovih podružnica.
Organizaciju koncerta podržali su Grad Mostar i Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti.

Generalni sponzori je HT Eronet; zlatni sponzori: Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosna i Media Res; srebrni sponzori: Croatia osiguranje, Antonio Commerce i Print studio, a brončani sponzori: Vinarija Keža – Ljubuški i City hotel – Mostar.

Službeni medijski partneri su: Dnevni list, Radio Mir Međugorje, Običan radio i web portali: Bljesak.info, Pogled.ba, Jabuka.tv te Republikainfo.com.

(www.jabuka.tv | Foto: Ivan Kelava)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.