Božićni ugođaj u Ljubuškom: Građani zajednički okitili bor

U Ljubuškom je u subotu navečer održano prvo zajedničko kićenje bora u parku preko puta Osnovne škole Marka Marulića. U parku su postavljene i jaslice, a cijeli događaj su organizirali Skauti Ljubuški.

Ljubušaci su iz svojih domova donijeli nakite te se okupili u parku kako bi zajednički okitili bor, a sve je popratio bogat kulturno-zabavni program, uz nastup Frame Humac, recitacije te folklorni ples i pjevanje božićnih pjesama. Pored Frame Humac nastupili su dječja folklorna skupina Veseli opančići te učenici ljubuške Gimnazije.

“Prije svega hvala Bogu na prekrasnom danu i još ljepšoj noći! Veliko hvala svima koji su došli podržati ovaj naš događaj i koji su donijeli svoj nakit, kako bismo po prvi puta u Ljubuškom obilježili zajedničko kićenje gradskog bora. Bio je to kratak i skroman program, ali zahvaljujemo dječjoj folklornoj skupini ‘Veseli opančići’ iz Dječjeg Svijeta Ljubuški, Frami Humac te učenicima ljubuške Gimnazije, zajedno s njihovim profesorima. Hvala svima na lijepim komentarima i riječima podrške te poticanja na daljnji rad i realiziranje naših ideja.”

”Ovim događajem ostvarili smo samo jedan mali dio cilja, uspjeli smo sve skupa okupiti oko bora i jaslica. Svi smo se vratili našem gradu te smo zajedničkim snagama od onog malog skromnog bora načinili bogati posebni bor, a sve kao jedna velika obitelj. Na ovo nas je najviše potakao Papa Franjo koji je u Rimu sa svim vjernicima sudjelovao u paljenju lampica na njihovom glavnom gradskom boru. Pravljenje jaslica je započeo sv. Franjo i od tada se, gledajući taj mali skromni prizor, svi ljudi od 7 do 77 godina skupljaju oko svojih jaslica te ih promatraju.”

Jaslice su svima jednako drage pa tako kod svih Papa možete pročitati o posebnoj ljubavi prema Jaslicama. Sveti Papa Ivan Pavao II. poticao je svoje sugrađane na pravljenje višeg broja gradskih jaslica. Jaslice smo se odlučili napraviti u gradskom parku u blizini bora. Nekome smo ih odmakli od puta, ali naš je cilj bio da se kod jaslica dođe, zaustavi i pogleda, a ne samo proleti u automobilu ili usput baci oko na njih. Naravno, uvijek može bolje, zato Vas podsjećamo, kao što su i nas neki podsjetili, na prve ‘Dane sjećanja na Vukovar’ prije točno 5 godina. Bili su skromni, a nakon 5 godina smo svi vidjeli kako se može postići odličan rezultat. Tako Vam već sada najavljujemo ponovno Zajedničko kićenje bora 2015. godine. Mi ćemo se potruditi još bolje organizirati, a znamo da ćete vi još više i još bolje nas podržati,” navode iz Skauta.

Hvala svima koji su uljepšali ovaj Božić, zaključili su ljubuški Skauti u svom priopćenju.

ljubuski_kicenje_bora2 ljubuski_kicenje_bora3 ljubuski_kicenje_bora4 ljubuski_kicenje_bora5 ljubuski_kicenje_bora6 ljubuski_kicenje_bora7 ljubuski_kicenje_bora8 ljubuski_kicenje_bora9 ljubuski_kicenje_bora13 ljubuski_kicenje_bora14 ljubuski_kicenje_bora15 ljubuski_kicenje_bora16

ljubuski_kicenje_bora10 ljubuski_kicenje_bora11 ljubuski_kicenje_bora12

ljubuski_kicenje_bora ljubuski_kicenje_bora17 ljubuski_kicenje_bora18 ljubuski_kicenje_bora20 ljubuski_kicenje_bora21 ljubuski_kicenje_bora22 ljubuski_kicenje_bora23 ljubuski_kicenje_bora25

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.