Naplata parkinga u Mostaru neće krenuti 1. studenoga

Novi direktor poduzeća Mostar parking Ivan Barbarić kazao je kako naplata parkiranja u Mostaru neće krenuti 1. studenoga kako su najavili neki mediji.

Naplata parkinga u Mostaru definitivno neće krenuti 1. studenoga. Proteklih dana sam jasno komunicirao da naplata parkinga neće krenuti dok se ne ispune svi tehnički preduvjeti za to, kazao je Barbarić u izjavi za Fenu, dodavši kako će građani na vrijeme biti obaviješteni o početku naplate parkiranja.

Podcrtao je kako je u idućem razdoblju najvažnija jasna komunikacija prema građanima. Po njegovim riječima, sljedećih dana građani će na svojim automobilima zateći set informativnih materijala kojima će im se približiti ciljevi uređenja i naplate parkinga u Mostaru.

Konkretne datume ćemo jasno i na vrijeme komunicirati, a sve ostalo su dezinformacije, poručio je Barbarić.

Kako je ranije rečeno, usporedno s početkom naplate parkiranja krenut će i prodaja povlaštenih karata. Grad će biti podijeljen na tri zone, a planirane su i tri skupine povlaštenih karata: parking-karte za stanare, parking-karte za osobe koje žive na području grada izvan mjesta predviđenih za naplatu te parking-karte za pravne osobe.

Parking zone u Mostaru

Unutar kategorije stanara postoji i potkategorija za umirovljenike i ratne vojne invalide za koje će cijena mjesečne karte iznositi 5 maraka, a godišnja 45 maraka.

Za stanare mjesečna karta u prvoj zoni koštat će 25 KM mjesečno (225 KM godišnje), druga zona 15 KM mjesečno (135 KM godišnje) i treća zona 10 KM mjesečno (90 KM godišnje).

Stanovnici Mostara koji žive izvan zona naplate moći će kupiti povlaštene parking-karte po cijeni od 40 KM mjesečno (360 KM godišnje) za sve zone.

Cijena mjesečne povlaštene parking-karte za pravne osobe iznosit će 100 KM za prvu zonu (900 KM godišnje), za drugu zonu 75 KM mjesečno (675 KM godišnje) i za treću zonu 50 KM mjesečno (450 KM godišnje).

Naplata parkiranja obavljat će se radnim danima i subotom u vremenu od 7:00 do 21:00 sat.

U prvoj fazi naplata će se obavljati na 1.500 parkirališnih mjesta, od kojih je 1.200 uličnih parkirališnih mjesta. Preostala mjesta su na četiri parkirališta na lokacijama: Dom zdravlja Mostar, Gradska vijećnica, HNK Mostar i zgrada federalnih institucija.

(Fena | Foto: Denis Kapetanović/Pixsell)5 komentara

  • Ima li neki žiro račun, ili bolje neki e-ba digitalni način, putem aplikacije, gdje se može uplatiti parkirališna pristojba u iščekivanju? Svjetski osjećaj, ona urbanost koju ćutiš kad platiš parking putem moderne aplikacije, još ako je to i u majici sa logom konja ili aligatora, u različitim dimenzijama, je zapravo neprocjenjljiv.

  • Neka se uvede red. Stanovi su privatna imovina, parking ispred njih je javni prostor. Nego problem su ovi sto “gone prida se” , ogradili javni prostor i naplaćuju sebi i posebi, oni “šehidi i umalšehidi “ , E nema vise .

  • Pa tko će vam dolaziti u grad kad ogradite sve javne površine i prostore oko zgrada i netko to naplaćuje. I gužvati se kad nema osnovne infrastrukture.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.