Napadač na Kolašinca i Ozila osuđen na 10 godina zatvora

Ashley Smith, 30-godišnjak koji je u srpnju ove godine u sjeverozapadnom Londonu pokušao opljačkati nogometaše Arsenala Seada Kolašinca i Mesuta Ozila, osuđen je u petak na  na 10 godina zatvora.

Smith je zajedno sa suradnikom Jordanom Northoverom ranije priznao krivicu, a Northovera tek čeka presuda, prenosi Faktor.ba.

Smithova majka urlala je danas na suđenju, molivši za oproštaj njenom sinu, prenosi Mirror.

Ashley Smith od ranije je poznat policiji, sud ga je opisao kao “karijernog kriminalca” i već je “ležao” u zatvoru 3,5 godine zbog pokušaja pljački.

Kolašinac i Ozill bili su na meti ovog dvojca, ali samo zahvaljujući hrabrosti Kolašinca, koji je opravdao nadimak “Bh. tenk”, stvari po razbojnike krenule su po zlu.

Ashley Smith

Na novim snimkama, koje je nedavno objavila policija, vidi se kako dvojica napadača stižu na ukradenom motoru, noseći kacige i tamnu odjeću da bi prikrili indentitet, nakon čega jedan od gangstera nožem prijeti Kolašincu, koji se nalazio pored vrata Ozilovog “mercedesa”.

Kolašinac je djelovao zbunjeno, a kada je vidio da je vrag odnio šalu, krenuo je u borbu s gangsterima, koje je u konačnici i otjerao, ostavivši ih praznih ruku.

Pljačkaši su od fudbalera nastojali otuđiti skupocjene satove.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.