Najveće zablude o ženskom orgazmu

Daleko smo dogurali otkad su znanstvenici dvojili o postojanju ženskog orgazma. Danas je seksualno zadovoljstvo žena jedna od glavnih tema brojnih istraživanja, a parovi puno pažnje posvećuju tome da ona poboljša to iskustvo.

Sve ovo je pohvalno i to treba cijeniti, ali mnogi još uvijek cilj prema ženskom orgazmu temelje na nekim najčešćim zabludama. Neke dezinformacije kruže među parovima, a mnogi će se vjerojatno iznenaditi koliko su bili u zabludi. Na stranici askmen.com naveli su neke najčešće zablude o ženskom orgazmu, evo koje su to:

Sve žene žude za G-točka orgazmom

Najjednostavnije rečeno – ovo je totalna besmislica. Istina je da neke žene žude za tim, ali zabluda je da sve žene to žele. Mnogim ženama stimulacija G-točke, čak i ispravna, rezultira osjećajem koji se može opisati kao iznimno neugodan. Stimulacija G-točke kod nekih žena izaziva osjećaj kao da odmah moraju mokriti, a to nikad nije zabavno za vrijeme seksa. Osim toga stimulacija G-točke kod nekih žena izaziva bol. Stimulacija G-točke nekima čak toliko smeta da izgube volju za seksom. Da, nekim ženama se sviđa stimulacija G-točke, ali mnogima ne.

Žena treba iskusnog partnera da bi svršila

Mnogi muškarci pripisuju sebi uslugu za partneričin orgazam, i treba poštivati njihove vještine, ali glavna odgovornost za ženski orgazam pripada njoj samoj. Sasvim je normalno da žena ima poteškoća s postizanjem vaginalnog orgazma, ali zato je Bog izmislio klitoris. Što znači da žena može postići klitoralni orgazam i ako ima partnera s ograničenim iskustvom i znanjem. Trud muškarca je definitivno koristan, ali ako žena ne može svršiti, nikoga ne bi trebala kriviti, osim samu sebe. Ako žena spada u ovu kategoriju, bez obzira koliko muškarac bio vješt, neće joj omogućiti orgazam.

Žena treba orgazam da bi uživala u seksu

Ova zabluda ne može biti dalje od istine. Zbog seksa se žene osjećaju dobro svršile ili ne. I kad je u kombinaciji s pravom razinom intimnosti, iskustvo može biti neizmjerno zadovoljavajuće za ženu, bez obzira je li postignula orgazam ili nije. Mnoge žene vole predigru, neke je vole čak i više od samog seksa ili orgazma. Zašto? Jer je nekim ženama grljenje i ljubljenje bolje od svega što ste vidjeli u pornićima.

Vaginalni orgazam je bolji od klitoralnog

Ova zabluda je u rangu uspoređivanja jabuka i naranči. OK, ne baš, ali jasno vam je što smo htjeli reći. Istina je ovo: oba orgazma su savršeno lijepa i mogu biti jednako zadovoljavajuća. Jedini razlog zašto se vaginalni orgazam smatra vrhuncem ekstaze je taj što se rijetko događa. Statistički gledano, 30 posto žena nikada nije iskusilo vaginalni orgazam i samo 30 posto žena redovito ima vaginalne orgazme. Velike su šanse da ćete se vjenčati s jednom od tih žena koje nikad neće iskusiti vaginalni orgazam. S druge strane, klitoralni orgazam ne treba uzeti olako i takav orgazam donosi vrhunac ekstaze. Klitoralni orgazmi su savršeni i nemate razloga sažalijevati ženu koja nikad nije iskusila vaginalni orgazam. (Hot.hr)

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.