Google mijenja tražilicu

Google je napravio još jedan redizajn, a ovog puta na red su došle stranice koje prikazuju rezultate upita korisnika te najpopularnije web tražilice.

Najveća promjena je u tome što su u Googleu odlučili preseliti izbornik s opcijama koji se nalazio na lijevoj strani rezultata pretrage, na vrh stranice, odmah ispod kućice u koju korisnik upisuje traženi pojam, prenosi Mashable.

”S novim dizajnom dobiva se i nešto više prostora za disanje i više se usredotočuje na odgovore koje tražite”, poručuju iz Googlea.

Google mijenja tražilicu

 

Cilj redizajna bio je napraviti jednostavnije i čišće sučelje, kao i napraviti konzistentno iskustvo pretraživanja na svim platformama i zaslonima. Google je takvo nešto već napravio za tržište mobilnih uređaja, a sada to želi preseliti i na desktop računala.

Nove stranice rezultata pretraživanja zasad su dostupne ograničenom broju internet korisnika i trenutno će biti moći vidjeti jedino korisnici u SAD-u. U Googleu ističu kako promjena neće biti ograničena samo na Korisnike originalne Google.com tražilice, već da će se iste promjene u budućnosti primijeniti i na ostalim Googleovim tražilicama, prenosi Dnevnik.hr.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.