Colorado i Washington legalizirali marihuanu

U Coloradu je ustavni amandman kojim se legalizira marihuana za osobnu uporabu u utorak dobio 53 posto glasova na referendumu, a u Washingtonu po projekcijama nakon 60 posto prebrojanih listića 55 posto glasova.

Colorado više neće imati zakone koji ljude guraju k alkoholu, a odrasli će imati mogućnosti koristiti marihuanu ako im je to draže, a mi ćemo zbog toga biti bolje društvo“, kazao je čelnik kampanje za legalizaciju Mason Tvert.

Nacionalno istraživanje Gallupa provedeno prošle godine pokazalo je da 50 posto Amerikanaca podupire takvu mjeru naprema 46 posto protivnika. Međutim, isti je prijedlog ustavnog amandmana u utorak poražen u Oregonu.

Colorado i Washington ovom odlukom dolaze u sukob sa saveznom vladom koja kanabis svrstava u ilegalne narkotike. U tim dvjema državama sada će biti legalno posjedovati jednu uncu (28.5 grama) marihuane za sve starije od 21 godine.

Marihuana će se moći legalno kupiti u prodavaonicama s državnim dopuštenjem za njezinu prodaju, po sličnom modelu kakav se primjenjuje za alkohol. Naravno, bit će i oporezovana. Colorado dopušta i uzgoj šest biljaka kanabisa za osobu upotrebu. U Washingtonu kućni uzgoj ipak nije dopušten.

Kako zakonodavci u Coloradu i Washingtonu namjeravaju ovaj zakon uskladiti s federalnim, još nije jasno.

Amerikanci glasovali o legalizaciji istospolnih brakova i marihuane

Birači su rekli svoje i to moramo poštovati. Savezni zakon kaže da je kanabis ilegalan. Bit će to kompliciran proces, ali namjeravamo ga provesti“, rekao je demokratski guverner Colorada John Hickenlooper. (RTL.hr)

(www.jabuka.tv)

9 komentara

  • ne budi smiješan, od trave nitko nije umro i to su činjenice, a alkohol npr.je upropastio toliko života da se nijedna vremenska nepogoda ne može mjeriti s tim. pogledajte samo u svoju ulicu, kuću preko puta, dvije kuće, često ćete naći pijanca koji popije plaću, a djeca nemaju za knige, odjeću; tuče ženu, maltretira sve oko sebe…

   nađi mi jedan primjer čovjeka koji konzumira marihuanu a da se ponaša tako i ja ću zašutit do kraja života.
   nemoj mi sad dopaše ovdje nabrajat, heroin je zlo, kao i sve slične droge, ali marihuana ne da šteti, već je dokazano u bezbroj slučajeva da je ljekovita ,naravno u umjerenim količinama

 • educirajte se seljaci z briga da trava ne samo da nije stetna, nego je najkorisnija biljka na svijetu i ima bezbroj upotreba. henry ford je napravio cijelu karoseriju od ove biljke i bila je neusporedivo bolja od ovih govana koje vozimo danas. ali sta ces, prije metar u guzicu, nego cenat u glavu….samo vi furajte da se pocme s travom a na heroJinu se zavrsi…
  pu licemjeri neobrazovani i neinformirani

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.