Najstariji poznati Bowie prodan za paprenu cijenu

Prva poznata snimka Davida Bowieja, dok je bio šesnaestogodišnji pjevač u bendu zvanom The Konrads, prodana je u utorak na aukciji u Britaniji za gotovo 40.000 tisuća funti (oko 87.568 KM).

Engleske aukcijska kuća Omega, specijalizirana za glazbu, priopćila je kako je pomama za Bowiejevom snimkom rezultirala time da joj je cijena narasla četiri puta više u odnosu na očekivanih 10.000 funti.

Snimka je otkrivena ranije ove godine u potkrovlju, otkrila je prethodno Omega.

Pjesma “I Never Dreamed” snimljena je u studiju 1963. godine kada su The Konradsi pitali Bowieja, koji je tada još nastupao pod rodnim imenom David Jones, da bude glavni vokal.

Promotivni crteži benda kojima je tada nepoznati Bowie bio autor, zajedno sa fotografijama i dokumentima benda, prodani su za 17.130 funti, dok je poster The Konradsa iz 1963. prodan za 6.600 funti, rekli su iz Omege.

Bowie je ubrzo nakon toga napustio bend, a slavu je postigao tek šest godina kasnije, kada je kao solo umjetnik objavio singl Space Oddity o izmišljenom astronautu majoru Tomu.

Bowie je tijekom pola stoljeća karijere, eksperimentirajući sa soulom, diskom, jazzom i ambijentalnom glazbom, stekao ugled jednog od najinovativnijih glasova u rocku.

Preminuo je 2016. od raka, dva dana nakon što je objavio posljednji album na svoj 69. rođendan.

(Hina)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.