Najoštrija osuda skrnavljenja spomen obilježja poginulim braniteljima HVO-a

Odjel za branitelje HVO-a i Domovinski rat Hrvatskoga narodnoga sabora najoštrije je osudio vandalski čin skrnavljenja spomen-obilježja poginulim braniteljima HVO-a.

Odjel za branitelje HVO-a i Domovinski rat Hrvatskoga narodnoga sabora najoštrije osuđuje vandalski čin skrnavljenja spomen-obilježja poginulim braniteljima HVO-a. Nakon oštećenja spomenika na Merdžan glavi, te nakon oštećenja spomen obilježja u Središnjoj Bosni, u posljednje vrijeme svjedočimo nemilim događajima sve učestalijega oštećenja spomen obilježja poginulim pripadnicima HVO-a.

I ovi posljednji događaji skrnavljenja spomen obilježja na Merdžan glavi uoči samoga obilježavanja veličanstvene operacije Lipanjskih zora i oslobađanja grada Mostara nastavak su izraza primitivizma, netolerancije i nepoštivanja žrtve hrvatskih branitelja, stoga se nadamo da ovo nije izraz smišljene politike s obzirom na vrijeme kada je oštećen spomenik.

Zaštita digniteta i žrtve poginulih hrvatskih branitelja te sprječavanje iskrivljavanja povijesnih činjenica sudjelovanja HVO-a u Domovinskom ratu trajna je obveza, stoga je svaka vrsta devastacije spomenika podignutih u čast branitelja čin vandalizma koji zaslužuje najoštrije osude.

Očekujemo od policije i pravosuđa da u što skorijem roku poduzmu sve raspoložive mjere za pronalazak i kažnjavanje počinitelja ovih vandalističkih činova, a na nama je svima da radimo na podizanju svijesti odnosa prema spomen obilježjima poginulim braniteljima s posebnim pijetetom, priopćio je Odjel za branitelje HVO-a i Domovinski rat GV HNS BiH.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.