Mamić iz Međugorja: Zabrinutiji sam za Dinamo nego za sebe

Savjetnik GNK Dinama Zdravko Mamić, koji je u srijedu osuđen na šest i pol godina zatvora pred Županijskim sudom u Osijeku, izjavio je u četvrtak u Međugorju kako nije dobio poziv od vlasti BiH da se izjasni o zahtjevu Hrvatske za njegovim izručenjem, ali je nagovijestio da će do daljnjega ostati u Bosni i Hercegovini jer ne vjeruje hrvatskome pravosuđu.

Nije me nitko kontaktirao iz policije, nije me ni u Zagrebu nitko tražio jer bi mi obitelj rekla tako da nisam imao nikakav kontakt ni s kim, rekao je Mamić za hrvatske medije u hotelu Villa Regina u Međugorju.

Pojasnio je kako želi ostati u Međugorju do daljnjega.

Ono što je sigurno da ću ostati ovdje u Međugorju, želja mi je da budem stalno u Međugorju, naveo je Mamić.

Dodao je kako još uvijek ne vjeruje da je osuđen za kaznena djela koja su navedena u nepravomoćnoj presudi.

Da smo pričali prije pet dana ja sam bio sigurniji u oslobađanje nego da vas vidim ovdje ispred sebe jer sam iz procesa koji je proveden vidio da jedna riječ nije protiv mene u dokaznom postupku dokazana, rekao je savjetnik Dinama i dodao kako su ga vrhunski stručnjaci za pravo, porez i financije koji su sudjelovali u obrani uvjeravali da nema razloga za brigu.

Svi smo iznenađeni, svi smo šokirani, istaknuo je.

Zdravku Mamiću šest i pol godina zatvora!

Upitan što ako Vrhovni sud potvrdi presudu Županijskoga suda u Osijeku, Mamić je rekao kako se ne vidi u hrvatskome zatvoru.

Sud je jači, ali on je donio političku odluku, on je izvršio atentat na ljude i na moju obitelj i ja ne vidim da ni na Vrhovnom sudu ovo može biti potvrđeno, međutim nakon ove presude više nikome ne vjerujem u RH, rekao je i dodao kako vjeruje Europskom sudu za ljudska prava, za koji je uvjeren da će ukinuti sudsko rješenje ukoliko bude negativno napisano protiv njega.

Komentirajući istup iz Udruge “Naš Dinamo”, koja je pozdravila njegovu osudu, rekao je kako je to posve očekivano jer se poklapa s njihovim interesima o rušenju Dinama.

Više sam zabrinut za budućnost Dinama koji je meni veći od života, nego za mene osobno, rekao je Mamić.

Ponovno je kritizirao rad USKOK-a i DORH-a kazavši da se bave “s dvije ukradene kokoši“.

Naveo je i kako je vještaka optužbe u njegovom sudskom postupku Zrinka Ručevića prije mjesec i pol dana hrvatski ministar pravosuđa opozvao, kao i sve njegove nalaze u posljednjih godinu i pol dana, no da se na to sudsko vijeće uopće nije obaziralo.

(Hina)


13 komentara

 • Ne daj se šefe, svi smo uz tebe u ovim teskim vremenima!! Nedaj se, samo jako i hrabro, i uz Bozju pomoc kako samo ti to znas!! Dosta je vise da nam udbaske gube kroje sudbinu!! Samo jako Zdravko i nedaj se!! Jaci smo od sudbine, a od udbe cemo tek da dokazemo!! BOG I HRVATI!!

  8
  22
 • Mamicu legendo dodi u posusje i podigni ovj klub iz pakla .napravi od ovog kluba da igra premijer ligu i nedopusti im da vise unistavaju ovaj klub.

  5
  5
 • Veliki hrvatina mamić u Beogradu hvali jugoslaviju da se lijepo živio i zna navijačke pjesme zvjezde partizana. I takav vam je dobar. E hercegovci kurčite se domoljubjem a podržavate ovoga bjegunca pred hr zakonom. A kleo se u hrvatsku i patriotizam ha ha ha ha jeste svi takvi?

  9
  9
 • Ma mrs idiote u 3pm. Ovde si dosa dijelit jadni napaceni narod, narkomancino. Boli me neka stvar za tebe i za dinamo i osam nevista od tri mamica. Pusta nas na miru da se borimo za egzistenciju a ti taj svoj izdrogirani narcisoidni mozak idi u vrapce lijecit kad odlezis kaznu u svojoj zemlji. Odakle ti drzavljanstvo. Niti si se rodio u bih niti nas volis. Samo krades jadnim roditeljima. Nikad ti necu oprostit kaljanje imena generala Praljka i druzenje s grobarima i yu ligu. Aj otpepaj

  6
  1

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.