Najdivnije prijateljstvo u svijetu sporta: “Ležimo u bolnici, on nas pokrije…” – Jabuka.tv

Najdivnije prijateljstvo u svijetu sporta: “Ležimo u bolnici, on nas pokrije…”

Zaraznim osmijehom ulazio je u srca ljudi diljem svijeta, a njegovo prijateljstvo s poznatim engleskim nogometašem Jermainom Defoeom tjeralo je suze na oči gotovo svakome.

Maleni dječak heroj Bradley Lowery, veliki navijač engleskog Sunderlanda, napustio nas je na današnji dan prije dvije godine nakon strahovite borbe s opakom bolešću. Imao je samo šest godina.

Od 18. mjeseca života borio se s neuroblastom, rijetkim oblikom raka, no za zaigranog i nevjerojatno simpatičnog malca to je bilo u drugom planu otkako se sprijateljio s Defoeom koji će, od tada, naglo postati jedan od najomiljenijih likova u svijetu nogometa. I šire.

Bradley, navijač Sunderlanda, kasnije i maskota kluba, osvojio je proslavljenog engleskog napadača u toj mjeri da su postali najbolji prijatelji.

I nije to bilo klasično pumpanje “lajkova” i popularnosti pomoću bolesnog dječačića – Jermain je s njim provodio po cijele dane kada bi stigao između profesionalnih obaveza.

Promijenio me kao čovjeka. Odem u bolnicu i tamo smo sami ja i on. Legnemo, on nas pokrije i tako zaspimo. Pričam s njegovom obitelji svaki dan, to je nešto posebno. Teško mi je gledati ga kako pati. Znam da će nas napustiti, ali moje srce neće, tamo će ostati do kraja života.

Dolazio mu je doma, donosio igračke, čuvao ga, spavao s njim u naručju te izveo ga sa sobom na teren Wembleyja uoči utakmice engleske reprezentacije. Malom Bradleyju srce je bilo puno, skroman je to bio dječak.

Recimo, za svoj zadnji Božić htio je dobiti što više čestitki pa ih je dobio preko 200 tisuća iz cijeloga svijeta.

Liječnici su mu prognozirali da neće doživjeti ni svoj omiljeni blagdan, međutim, Bradley se junački borio još pola godine. Dali su mu u prosincu nekoliko tjedana života, a za svog života šestogodišnjak je dvaput pobjeđivao rak.

Krajem lipnja 2017. situacija je postajala sve teža i svi su bili svjesni da izlaza više nema. Defoe, koji je tada potpisao za Bournemouth, morao je održati presicu, piše Index.hr.

Rasplakao se na prvo pitanje o svom najboljem prijatelju rekavši kako ga ne može gledati u tom stanju. Nakon što je Bradley preminuo, Jermain se dirljivom porukom oprostio od njega.

Teško je naći riječi kako bih opisao koliko mi je značio taj malac. Način na koji je izgovarao moje ime, njegovi osmjesi kad mu je prilazila kamera kako bi ga snimila kao malu superzvijezdu. Tvoja hrabrost inspirirat će me do kraja života. Promijenio si me kao čovjeka, Bog te ima u svojim rukama, ali ja te imam u svom srcu. Spavaj mirno, maleni moj, najbolji prijatelju.

Jermain je tetovirao njegovo ime na ruci kako bi zauvijek očuvao prijateljstvo svog života. Za njega ono i dalje traje.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.