Obilježena 22. obljetnica smrti Mate Bobana

U Grudama je u subotu obilježena 22. obljetnica smrti mr. Mate Bobana, nekadašnjeg predsjednika Hrvatske zajednice Herceg Bosne, Hrvatske Republike Herceg Bosne i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH.

U povodu 22. obljetnice smrti prvog predsjednika mr. Mate Bobana služena je sveta misa zadušnica u crkvi sv. Stjepana Prvomučenika Gorica – Sovići, a potom položeni vijenaci i upaljene svijeće na grobu prvog predsjednika Hrvatske zajednice Herceg Bosne i HDZ-a BiH.

Svetu misu zadušnicu za pokojnog Matu Bobana i sve poginule hrvatske branitelje predvodio je fra Vinko Mikulić, pišu Grude-online.

Obilježavanjem ove obljetnice još jedanput je pokazano kako Mate Boban i dalje živi u srcima svojih suboraca, sumještana i štovatelja Herceg Bosne, i sigurno će živjeti dok na ovim prostorima živi hrvatski narod.

(www.jabuka.tv)


14 komentara

 • Lik nebitan,bio komunist poslje presvuko dres.
  Odgovoran za dretelj i ostale patnje ne hrvata,vjerujem da je imao i dobri strana ali nedovoljno da bi se oko njega stvarao neki kult licnosti,
  Netreba nam mitomanija ko kod Srba.
  Dosta sto je imamo sa Pavelicem..

  11
  8
  • Lucky, je li ti govna jedeš stalno ili povremeno? Ako si (uopće) Hrvat, reci: Imaju li Hrrvati BiH ijednoga pozitivnog političkog ili vojnog zapovjednika.

   3
   9
   • Pa jesam Hrvat ako ti to puno znaci a neosjecam se superiornije od neke druge nacije,
    Ako je Boban bio moje narodnosti neznaci da automatski ga moram dizat u nebo..a za pitanje o politici Hrvata pa iskreno nema prika moj na moju i tvoju zalost..

 • Dosta nam je što imamo antifašističke crvene trolove poput tebe koji laju i dižu se na sve četiri čim spomeneš Hrvate i Herceg Bosnu..
  Psi laju a karavane prolaze , njegovo djelo )M.B-je zatemeljeno i kad tad će se ostvariti a trolovi parazitski rade ono što najbolje i jedino znaju-laju..

  3
  6
 • I ta Herceg Bosna nažalost je stvarana za još veće bogaćenje zna se koga,a najmanje za interes i zaštitu hrvatskog naroda….Nekome je bilo u interesu da zaratimo s Muslimanima,najbolji primjer ubijeni Blaž Kraljević i pratnja,hrvatska krv prolivena od hrvatske ruke…I da imamo danas Herceg Bosnu,samo bi bilo još veće bogaćenje političke elite….Da ih nije briga za hrvatski narod govori toliko iseljavanje vanka….Nisu naše Županije i firme s hrvatskim predznakom uništili ni Srbi ni Muslimani,već naši tkz.domoljubi…Primjer Aluminija najbolje to pokazuje…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.