Nadbiskup Tomo Vukšić novi predsjednik Međureligijskog vijeća BiH

Međureligijsko vijeće BiH (MRV BiH) je na sjednici izabralo nadbiskupa vrhbosanskog mons. Tomu Vukšića za novog predsjednika tog vijeća.

Na jubilarnoj 100. sjednici MRV-a razmatrane su redovne aktivnosti Vijeća, te je usvojen i izvjaštaj o radu u razdoblju predsjedavanja Židovske zajednice u BiH.

Na sjednici je izvršena i primopredaja predsjedavanja MRV BiH, te je dosadašnji predsjedatelj Jakob Finci, predsjednik Židovske zajednice u BiH, predao predsjedavanje Međureligijskim vijećem u BiH nadbiskupu vrhbosanskom mons.dr. Tomi Vukšiću, članu Skupštine MRV BiH u ime Katoličke crkve.

Sjednici su nazočili Jakob Finci, predsjedatelj Skupštine MRV BiH, nadbiskup vrhbosanski mons. Tomo Vukšić, muftija sarajevski Nedžad Grabus, članovi Izvršnog odbora Boris Kožemjakin, don Tomislav Mlakić, Muhamed Jusić, te članovi tajništva Slađana-Sarit Ninković, Helena Martinović i Ajša Kasumović-Mahmutović, priopćeno je iz MRV BiH.

(www.jabuka.tv | Foto: Denis Kapetanovic/Pixsell)

5 komentara

  • Zasto Tomo nije progovorio o napadima na vjernike katolike u Bugojnu na dan kad se obavljala sveta misa na Bresancevo . Ometanje molitve i procesije uz povike tekbir itd. Zasto politicari i vjerske vode šute o tom nemilom cinu. ???

  • Boli me k…. za sto je izabran.Bitno ko lanjski snig.
    Sto kaže ovaj gore samo šute,tule i mudruju a ovi se iživljavaju na nama.Kad se sjetim onog Vinka Puljića muka mi dođe..dijalooggg,diiijalooggg i te floskule,naždere se i cao.Tužno je ovo sve ali tu smo di jesmo..nestati će nas vrlo brzo i onda problema neće biti i bit će kao u Goraždu..7 katolika i ko fol diiivaan suživot.Odjebi pope ako tako nastavite .

  • Jbt! Brani katolike latinskog i grckog obreda u Federaciji i RS. Dosta dijaloga, to se vidi kao da ste slabici i jadnici. Koliko nas jos treba smanjiti, da proradis?.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.