Na dvije stolice: Denis Zvizdić od danas predsjedava Vijećem ministara i Parlamentom BiH

Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić danas je postao i predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Mandat Borjane Krišto (HDZ BiH) kao predsjedateljice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH započeo je 6. prosinca 2018. godine i trajao je do 5. kolovoza 2019. godine kad je predsjedavanje preuzeo Denis Zvizdić (SDA), piše Ero.tel.

Naime, predsjedatelj i dva zamjenika predsjedatelja Zastupničkog doma PSBiH, kao i predsjedatelj i dva zamjenika predsjedatelja Doma naroda BiH, rotiraju se svakih osam mjeseci, kao i članovi Predsjedništva BiH.

Zvizdić će se na poziciji predsjedatelja Zastupničkog doma PSBiH zadržati sve do 5. travnja 2020. godine, kad će predsjedavanje preuzeti Nebojša Radmanović (SNSD).

Ovakav slučaj još uvijek nije zabilježen u modernim demokratskim zemljama, s obzirom na to da će jedan čovjek biti na čelu izvršne i zakonodavne vlasti, a što, prema mišljenju stručnjaka, ruši temeljni princip podjele vlasti.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Stoje tu cudno?Kad je BiH naj bogatija zemlja u EU ako ne i u svijetu po politickim strukturama,nitko se od pol.nebuni kadim je dobro.Ima troclano presj. Vjec.minist. dom naroda,presj.Fbih,presj.Rs-a,zupanije(kanton),opcine itd.nijedna pol.stranka ili politicar nije rekao da je tesko niti se bune.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.