U akciji čišćenja Borka očišćeno prvih 100 metara korita Lištice od mosta prema restoranu

DSR Društvo Sportskih ribolovaca u suradnji s Gradom Širokim Brijegom organiziralo je u subotu čišćenje gornjeg korita rijeke Lištice od mosta na plaži do restorana Borak.

Plan je bio da se protrsi granje uz korito i skupi svo smeće koje se nalazi na tom području, a može se reći da ovaj dio Borka već sada izgleda ljepše i preglednije.

U akciji su pripomogli članovi GSS-a kod izvlačenja velikih stabala, Grad Široki Brijeg je osigurao grajf koji je odvezao više od 10 vožnji očišćenog materijala s ovog područja.

Također značajan doprinos dali su i širokobriješki vatrogasci.

Organizatori se zahvaljuju svima koji su na bilo koji način pripomgli da se ova akcija održi te da se očisti korito rijeke Lištice, te su istaknuli da je tijekom akcije prikupljeno i preko 30 vreća smeća.

Kako doznaje portal Jabuka.tv neće se samo stati na ovome, akcija se planira nastaviti iduću subotu, kad će se nastaviti pročišćavati daljni dio korita rijeke Lištice prema restoranu Borak.

Akcija čišćenja se nastavlja u iduću subotu

Organizatori pozivaju sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da im se priključe u akciji čišćenja iduću subotu.

Podsjetimo portal Jabuka.tv prije nekoliko dana je objavio članak u kojem je istaknuto kako određeni neodgovorni građani u Širokom Brijegu ostavljaju veće količine smeća na plaži u Borku i šire, nedaleko od novouređenog parka Sajmište.

Za nadati je se da će se svi nakon ove akcije se u budućnosti odnositi prema Borku kao istinskom biseru prirode, te brižno čuvati njegovu ljepotu.

Široki Brijeg: Nedaleko od parka Sajmište neodgovorni građani ostavljaju veće količine smeća

Ribolovci zajedno s Gradom Širokim Brijegom organiziraju akciju čišćenja Borka

(www.jabuka.tv)


28 komentara

 • Zanimljivo je kako su sve akcije vezane za gornji tok rijeke….. Ima li netko hrabrosti upitati gradske oce što se događa sa našim biserom od hotela pa nizvodno???? Tko izdrži više od 2 minute ispod mosta na zaobilaznici treba mu uručiti sva moguća priznanja!!!! Nije ni bolja situacija kraj hotela u sitne sate!

 • Nezgodno je izdržati i uz most prije Borka, izgleda da nam je priroda Lišticu dala za otpadni kanal. Da su naši preci tako bili “pametni” ne bi nas ovo zapalo da uživamo u vlastitom smradu i džungli.

 • Bravo,čitavo korito je zarasli nevidi se da imamo rijeku.Akciju nastaviti do zaobilaznice.Da turisti vide da je ovo grad,i da smo uredan narod.Neka se uključi čistoća i koming.

 • Svaka cast za akciju! Objavite za sub svugdje! Osim smeca i zarasle sume oko rijeke , zalosno je da nasi vrli oci u GV i okolo njega skupa s gradonacelnikom nijemo gledaju na uzas od restorana premo ćupriji.Nesto malo ko naime nasuli, da se oci zamazu, mlinice i okolo njih uzas, zaraslo sve, a strasne stvari i prica se mogu napravit oko Borka.Ali ne, treba lovu dat za razne Kud-ove i seoske manifestacije.Pocmite biti grad!

 • U subotu zasučite rukave i pravac borak i čistite jer prošlu Subotu je na čišćenju bilo 10 ljudi što je sramota za naš grad da se nitko nije odazvao akciji čišćenja SRAMOTA

  • Nije stvar u tome tko čisti, važnije je saznati tko prlja. Povediomo akciju i protisnimo vlast (koga drugoga) da se kazne prekršitelji.Ošinite takve po džepu, pa ćete vidjeti da ima koristi. Ali u Širokom je U MODI takve sakriti. Imena na suince!

 • Akcijona ljudska ruka vadi riberije iz rjeke koja se krece prema naprjed stalno a ima i hlada i priroda mirise

 • Postoje naravno, naravno fiktivne da im se prebaci nesto love. Eko ovaj onaj, KUD ovaj onaj zato, netko tko se brine za cisticu i upravljanje vodama i slivom rijeke. Sve postoji na papiru, kada se daje lova, postoji i 100ak ribolovaca a dodje ih 5 raditi. Nas grad, nasa stvarnost, virtalni svijet 😉

 • Napokon se vidi rijeka kroz kanjon. Bilo bi dobro kad bi se vidjela i u centru grada. Rijeka se ne doživljava u gradu uopće, čak se i s mosta ne vidi nikako. Izgleda primitivno i zaraslo, kao džungla. Kao da nitko ne brine o koritu i o ovoj jadnoj rijeci.

 • Najgore je sto je u rijeku skrenuta kanalizacija.Pa mi smo se svi naucili plivat u toj rijeci i druzili se oko nje.Tko se sad usudi okupat u toj vodi svaka mu cast.Dakle fekalije su glavni problem , a treba otrisit naravno.

 • Druže,komunalni inšpektore zna li se ko brlja..jesi li ikada i pomislio da je to tvoj posao?Ali, čime ćeš ti mislit?
  Ničim.

 • Predlazem uvođenje nagrade za snimanje onečišćivača našeg okoliša… ili postavljanje još kamera i sankcioniranje neodgovornih.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.