Na današnji dan: Štrajk škola započeo u Hercegovini; Srušila se bina na koncertu Miroslava Ilića

Dogodilo se na današnji dan (10.01).


Štrajk započeo, nastavak pregovora danas

10. siječanj 2013. – Ni nakon jučerašnjeg sastanka predstavnika sindikata uposlenih u osnovnim i srednjim školama ZHŽ-a i Vlade ZHŽ-a nije postignut dogovor tako da najavljeni štrajk počinje danas.

Kako je izjavio za naš radio predsjednik skupštine sindikata ZHŽ-a Nevenko Grbavac pregovori se nastavljaju danas s početkom u 14 sati, piše RŠB. Ministrica obrazovanja Helena Lončar izrazila je optimizam glede nastavka pregovora nakon što su od šest spornih točaka tri formalno riješili, a još su ostale tri sporne točke vezane za regres, topli obrok i putne troškove te je izrazila nadu iako formalno štrajk počinje, da će se zbog interesa učenika dogovor postići do ponedjeljka kako bi nastava u drugom polugodištu počela redovito.

Pročitaj cijelu vijest!


Srušila se bina na koncertu Miroslava Ilića

10. siječanj 2016. – Na koncertu Miroslava Ilića u Istočnom Sarajevu srušila se bina te su ozlijeđene četiri osobe.

“Četiri osobe su ozlijeđene nakon što je vjetar srušio konstrukciju bine u Principovom parku u Istočnom Sarajevu”, potvrdila je Danka Tešić, glasnogovornica CJB Istočno Sarajevo.

Naime, koncert Miroslava Ilića, koji nije ozlijeđen prilikom pada konstrukcije, održavao se povodom proslave Dana Republike Srpske.

Inače, Istočno Sarajevo je bilo pod pojačanim policijskim nadzorom povodom proslave Dana Republike Srpske, a za središnji program planiran je vatromet i upravo koncert Miroslava Ilića.

Pročitaj cijelu vijest!


Dinamo osmi put stigao na pripreme u Međugorje

10. siječanj 2014. – Momčad zagrebačkog Dinama predvođena predsjednikom Barišićem i trenerom Zoranom Mamićem večeras je oko 18:30 sati osmi put stigla u Međugorje na svoje tradicionalne hercegovačke pripreme. Deseci navijača i ljubitelja ‘Modrih’ više od sat vremena čekali su ispred hotela Villa Regina gdje će sljedećih pet dana biti smješteni igrači i stručni stožer višestrukog prvaka Hrvatske. 

Vatromet i pjesma desetaka navijača dočekali su ‘Modre’, a u restoranu Ville Regine organiziran je i svečani prijemni domjenak gdje su se uz pjesmu i hercegovačke delicije s domaćinima i navijačima družili igrači i stručni stožer.

Domaćin i suvlasnik hotela Villa Regina, Jure Vasilj, uputio je dobrodošlicu Dinamu te im zaželio uspjeh na njihovom sportskom putu uz želju za ponovni susret i sljedeće godine na istome mjestu.

Ako želite vidjeti što je Dinamo, dođite u Hercegovinu!”, rekao je u svom obraćanju predsjednik GNK Dinamo, Mirko Barišić, koji se zahvalio domaćinima i navijačima na ugodnom prijemu.

Pročitaj cijelu vijest!


(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • Lako je danas štrajkati. Mi smo štrajkali 1965. kad se za to išlo u zatvor, ali smo pobijedili jer smo bili u pravu. Umjesto prijetnji i raznoraznih kvalifikacija na kraju su nam povećali plaće na onu visinu koja je pročitana u tadašnjem kinu “Borak” kamo smo bili pozvani da nas se vrijeđa i linčuje.

  • Ljudi vi ste zaostali ko ovce koga boli k…c sta je bilo prije godinu dana bavite se poslima za bolje sutra gdje sta kako kud a ne beskorisnim stvarima

Komentiraj: