Štrajk započeo, nastavak pregovora danas

Ni nakon jučerašnjeg sastanka predstavnika sindikata uposlenih u osnovnim i srednjim školama ZHŽ-a i Vlade ZHŽ-a nije postignut dogovor tako da najavljeni štrajk počinje danas.

Kako je izjavio za naš radio predsjednik skupštine sindikata ZHŽ-a Nevenko Grbavac pregovori se nastavljaju danas s početkom u 14 sati, piše RŠB. Ministrica obrazovanja Helena Lončar izrazila je optimizam glede nastavka pregovora nakon što su od šest spornih točaka tri formalno riješili, a još su ostale tri sporne točke vezane za regres, topli obrok i putne troškove te je izrazila nadu iako formalno štrajk počinje, da će se zbog interesa učenika dogovor postići do ponedjeljka kako bi nastava u drugom polugodištu počela redovito.

(www.jabuka.tv)

27 komentara

 • DRAGI MOJ PERIŠA evo kako danas štrajk,,,profesori su toliko obazrivi da su oduzeli sebi dio svog zimskog odmora kako bi se dogovori riješili do službenog početka nastave u ponedjeljak 14.1.2013. eeeto jel ti sada jasno zašto se štrajka DANAS 10.1. a ne 14.1. zato da vi djeca ne bi izgubili na gradivu A TO JE ONO ZA ŠTO VI SVI OPTUŽUJETE prosvjetu u dosadašnjim komentaraima sraaaaaaaaaaamite se !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Kako plemenito od njih. Zamislite znam neke koji su dali svoj život za ovaj komad zemlje, znam mnoge koji su bili spremni dati život da im djeca idu u školu u slobodnoj ŽZH i šire…. sad nisu dobro i slabo podnose pametovanje. Hvala na vašem skromnom doprinosu, otkinuli od raspusta. Zašto doktori i inženjeri nemaju raspust!!!??? Tesla što si umro.

 • “…Zašto doktori i inženjeri nemaju raspust!!!??? Tesla što si umro…. ”
  Imaju godišnji! A zimski raspust je za djecu, za nastavnike i profesore nije, u to vrijeme bi trebali ići na doškolovanje i usavršavanje. A to što ne idu krivo je ministarstvo.

 • E moj učeniče tebe škola ne interesuje ,drugi su tu posli. Prosvjeto podrška i ocjenjujte prema zasluzui a ne sve pusti na kraju,pa ne valjate nikome.

 • “imaju godišnji”… koji traje koliko? U privatnika čak nekada ne mogu ni minimum godišnjeg iskoristiti, jer treba RADITI, puniti proračun. Vidiš koliko ne znaš. Zar njima ne treba doškolovavanje? Nisam protiv prava prosvjetara, naprotiv želim da se svakome dopusti da ima svoja prava koja baš često oni dokidaju djeci.

  • imamo godišnju u trajanju od 6 tjedana. sukladno zakonu. koliki je tvoj godišnji u privatnika? po zakonu? i tko je kriv što se zakon kod tebe ne poštuje? možda ti? i tko je kriv što se ti ne možeš izboriti za svoja zakonska prava? jel’ opet ti? ili netko drugi?
   Škola ne puni proračun, točno. želite li da se možda krene naplaćivati i osnovno i srednje školovanje, pa da i škola puni proračun?

 • prosvjetari imaju pravo na štrajk.
  imaju pravo tražiti plaću za svoj rad
  imaju pravo tražiti mjesto koje im pripada u društvu.
  imaju obvezu raditi na napretku u sferi obrazovanja
  imaju obvezu inicirati pozitivne promjene u društvu
  roditelji imaju i pravo i obvezu za svoju tražiti samo najbolje od društva.
  i dati podršku profesorima
  jer samo zadovoljan radnik može s uspjehom obavljati svoj posao
  sve drugo su iluzije

 • za”za ah” . Godišnji odmpr ne postoji minimalni za sve radnke je isti zakon a to što ti tajhkuni ne daju nije ti preosvjeta kriva,nego ti koji to duraš.

 • Na svim mjestima se spominje da Prosvjeta strajka zbog nekog smanjenog obroka.. treba naglasiti da je obrok najmanji problem. Ljudi, oni ne uplacuju MIROVINSKO I ZDRAVSTVENO a svaki mjesec odbijaju novac za to. Kome ide taj novac? Voze auta kakva pozele, rostiljaju po planini, trose drzavni telefon i mobitele.. i onda samo kazu nema novaca. Tko ima pravo uzet s moga ili tvoga racuna koliko skonta i kada skonta? O tome se radi.. ne zeli nitko strajk

 • Pa zar ste vi prosvjtni djelatnici tako neuki?Vi saznali nesto novo!Pa svima nama uzimaju s racuna.Vidite da smo svi siotinja koji smo u radnom odnosu!A tek oni koji su nezaposleni!Cekaju u redu za socijalnu pomoc!
  Samo strajk nije opravdan jer s njim želite skreniti pozornost na same sebe kao na povlasten sloj drustva.Ako je sve pokradeno odakle cemo dobiti!Jedino ako lopovi vrate onda mozemo nesto ocekivati!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.