Na današnji dan: Kamenovan autobus NK Širokog Brijega, obećana treća prometna traka Široki Brijeg – Posušje

Dogodilo se na današnji dan (01.10).


Kamenovan autobus nogometaša Širokog Brijega

Ilustracija

1. listopada 2012. – Oko 20,50 sati, obaviještena je 4. Policijska uprava Županije Sarajevo, da je ispod pružnog nadvožnjaka koji spaja naselja Pejton i Otes, općina Ilidža, od strane NN lica kamenom pogođen i oštećen autobus marke “MAN”, reg. oznake 638-M-427, u kojem su se nalazili nogometaši NK ”Široki Brijeg”

Pročitaj cijelu vijest!


Po čemu je posebna širokobriješka Prva osnovna škola

1. listopada 2015. – Učenici su aktivni u raznim sekcijama, a postoji čak dvadeset sekcija. Ekipa portala Jabuka.tv razgovarala je sa profesorom Tomislavom Ćavarom, voditeljem Foto-video sekcije, i s profesoricom Marijom Rezo, voditeljicom etnografske sekcije.

Govoreći o svojih 10 godina rada u školi, profesor Ćavar je za Jabuku.tv izjavio kako je raditi s djecom dinamično i zanimljivo, a što se tiče njegovih sati u školi rekao je: “Moramo djecu poučiti razmišljati, u sustavu se događaju greške jer djeca ne znaju razmišljati. Kad predajem njemački, pokušavam ih usmjeriti na konverzaciju, da imaju praksu izražavanja na njemačkom jeziku.

Foto-video sekcija koju vodi profesor Ćavar prati sve događaje tijekom školske godine, fotografijama sudjeluju u školskom godišnjaku “Drugo zvono”, imaju i svoj YouTube kanal, a ove godine se bave projektom “školski dnevnik” u video formatu. Za prošlogodišnju proslavu dana škole pripremili su video zid koji je prikazivao sve statističke podatke važne za proteklu školsku godinu. Sekcija broji 15-ak učenika.

Pročitaj cijelu vijest!


Cesta Široki Brijeg – Posušje dobit će treću prometnu traku

1. listopada 2016.Više od 50 milijuna maraka kredita Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) bit će utrošeno do 2018. na rekonstrukciju i modernizaciju prometnica u FBiH. Ova investicija vrijedi oko 103 milijuna eura, s tim da će se ostatak namiriti iz drugih izvora, kao što su naplata trošarina, cestarina.

Projekt, koji je s EBRD-om zaključilo Vijeće ministara BiH, obuhvaća izgradnju novih dionica cesta i trakova za spora vozila, obnovu asfaltnog sloja, eliminiranje crnih točaka, saniranje tunela i mostova na čak 35 cestovnih pravaca u ukupnoj dužini od 290 km, piše Večernji list.

Obavit će se rekonstrukcija i izgradnja novih prometnica, kolničkih trakova u okolici Mostara, Hutova, Čitluka, Posušja, Širokog Brijega, Livna, Glamoča, Čapljine, preko Konjica, Drvara, Bihaća… Iz navedenoga iznosa kredita obavit će se rekonstrukcija sedam mostova – na rijeci Sani kod Ključa, Plivi kod Jajca, mosta Komar, mosta na Vrbasu kod Bugojna, na rijeci Bosni na lokaciji Bosna 4., mosta na Bregavi kod mjesta Tasovčići i onoga u Ljubinju.

Pročitaj cijelu vijest!


(www.jabuka.tv)

6 komentara

Komentiraj: