MUP ŽZH u akciji ‘Mač II’ zaplijenio 10 kilograma marihuane

Sinoć oko 23:30 h policijski službenici PU Grude zaplijenili su veću količinu supstance, za koju se osnovano pretpostavlja da je riječ o opojnoj drogi marihuana, što je kruna višetjedne akcije kodnog imena „Mač II“.

Cilj akcije „Mač II“ bio je detektiranje krijumčarskih lanaca odnosno otkrivanje osoba koje krijumčare opojnu drogu tzv. Balkanskom rutom, čiji jedan krak prelazi preko BiH, te zaplijena što većeg broja pošiljki.

droga_2

Operativnim radom policijski službenici došli su do saznanja da će mlađa muška osoba, u vozilu marke VW Passat, ovih dana pokušati prevesti veću količinu opojne droge iz Istočne Hercegovine u Hrvatsku te su poduzete sve potrebne mjere i radnje da se to spriječi.

Sinoć oko 23:30 h policijski službenici uočili su motorno vozilo marke VW Passat, BH registarskih oznaka, u Ulici hrvatskih branitelja u Grudama.

Izvršenim legitimiranjem utvrđeno je da vozilom upravlja M. T. (28) iz Bileće a izvršenim vizuelnim pregledom vozila u istome je uočeno više paketa oblijepljenih samoljepljivom trakom (tzv. jastučića) za koje se osnovano pretpostavlja da sadrže opojnu drogu marihuanu.

droga_3

M. T. (28) lišen je slobode a navedeno vozilo privremeno je oduzeto i prevezeno u krug PU Grude, gdje se nalazi pod nadzorom.

O svim navedenim saznanjima izvijestili smo dežurnog županijskog tužitelja koji je na Općinskom sudu u Ljubuškom zatražio i dobio nalog za pretragu vozila.

Prilikom pretrage vozila pronađeno je deset /10/ paketa za koje se osnovano pretpostavlja da sadrže opojnu drogu marihuanu, i to sedam /7/ paketa u prtljažniku vozila i tri /3/ paketa ispod zadnjeg sjedala.

Izvršenim vaganjem utvrđeno je da bruto masa pronađenih paketa iznosi 10,305 kg, a otvaranje pronađenih paketa i uzimanje uzoraka za analizu izvršit će se naknadno, u nazočnosti županijskog tužitelja.
U tijeku je kriminalistička obrada nad M. T. (28).

droga_1

Zadovoljstvo uspješno izvedenom akcijom izrazio je i policijski načelnik Zoran Galić, koji je čestitao policijskim službenicima na uspješno odrađenom poslu.

„Sve što je vezano uz krijumčarenje i stavljanje u promet opojnih droga s pravom izaziva najdublje zgražanje javnosti“, ovom prilikom izjavio je policijski komesar Galić, te je dodao „Iskorištavanje bolesti ljudi, a ovisnost je bolest, kako bi se na brz način stekla zarada nešto je što vrijeđa savjest svakog moralnog čovjeka, i sigurno je da ćemo povećati svoje napore u borbi protiv ovog teškog oblika kriminaliteta“.

(MUP ŽZH | Jabuka.tv)

7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.