Mundijal 2018: Najzastupljeniji treneri iz Argentine i Bosne i Hercegovine

Portal Jabuka.tv kreće sa serijalom kratkih priča vezanih za nadolazeće Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji, a prva od njih je vezana za izbornike, odnosno zemlje iz kojih oni dolaze.

Najzastupljenija zemlja s izbornicima je Argentina koja ih ima četvoricu, te još jednoga koji je rođen u ovoj zemlji, ali djeluje kao Španjolac, a riječ je o Juanu Antoniju Pizziju, aktualnom izborniku Saudijske Arabije. Pored njega tu su još argentinski izbornik Jorge Sampaoli, zatim izbornici još dviju južnoameričkih reprezentacija Jose Nestor Pekerman (Kolumbija) i Ricardo Gareca (Peru), te svima poznati Hector Cuper, trenutno šef Muhamedu Salahu i njegovim Egipćanima.

Zanimljivo, nakon Argentinaca slijede treneri iz Bosne i Hercegovine, jer su tu njih trojica, iako svaki zapravo djeluje kao trener iz te države na čijoj izborničkoj klupi se nalazi, no rođenjem su oni ipak iz Bosne i Hercegovine, a riječ je dakako o Livnjaku Zlatku Daliću (Hrvatska), Sarajliji Vladimiru Petkoviću (Švicarska), te Mladenu Krstajiću, nekoć poznatom nogometašu iz Bijeljine koji je izbornik Srbije. Plasman u Rusiju s Japanom je osigurao i legendarni Veležovac Vahid Halilhodžić, ali kao što vam je poznato nakon toga je uslijedio otkaz ovom stručnjaku, pa ga stoga ipak neće biti u Rusiji.

Po dva trenera imaju Španjolci, iako se njima kao treći može pridodati i spomenuti Pizzi, no kod druge dvojice (Julen Lopetegui – Španjolska; Roberto Martinez – Belgija) nema spora kako su njihovi.

Po dvojicu još imaju Francuska (Didier Deschamps – Francuska; Herve Renard – Maroko), Njemačka (Joachim Löw – Njemačka; Gernot Rohr – Nigerija), Portugal (Fernando Santos – Portugal; Carlos Queiroz – Iran), ali i Kolumbija (Hernan Gomez – Panam; Juan Carlos Osorio _ Meksiko).

Sa svojim domaćim izbornikom stižu Island (Heimir Hallgrimson), Brazil (Tite), Rusija (Stanislav Cherchesov), Kostarika (Oscar Ramirez), Švedska (Janne Andersson), Tunis (Nabil Maaloul), Japan (Akira Nishino), Južna Koreja (Tae-Yong Shin), Poljska (Adam Nawalka), Engleska (Gareth Sothgate), Urugvaj (Oscar Tabarez) i Senegal (Aliou Cisse).

Po jedan izbornik stiže iz Nizozemske (Bert van Marwijk – Australija), te Norveške (Age Hareide – Danska).

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.