“Palili” gume i napali policajce: Uložena žalba na oslobađanje dvojice Gruđana

Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu uložilo je Vijeću Općinskoga suda u Ljubuškom žalbu na odluku sutkinje toga suda kojom nije određen pritvor osumnjičenicima J. R. (40) i D. T. (21) iz Gruda, potvrđeno je za portal Jabuka.tv iz Županijskoga tužiteljstva ŽZH.

Žalba je uložena iz zakonskih razloga, povrede odredaba kaznenoga postupka koje se ogleda u izostanku navođenja razloga o bitnim činjenicama te zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenoga činjeničnoga stanja.

Zatraženo je određivanje pritvora osumnjičenim zbog napada na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti i oštećenja tuđe stvari.

Sutkinja Općinskoga suda u Ljubuškom je ranije odbila prijedlog Županijskoga tužiteljstva za određivanje pritvora osumnjičenim i oni su pušteni na slobodu.

Kao što je već ranije navedeno, D. T. je osumnjičen da je dana 27. svibnja 2018. godine ispred kafića “D…” u Grudama vozilom škripajući po cesti narušavao javni red i mir.

Kada su ga policijski službenici sustigli izdali su mu usmenu naredbu da zaustavi vozilo, isti se oglušio i nastavio kretati prema Ljubuškom. Dolaskom do tvornice “V…” izvršio je polukružno okretanje i prošao pored dvaju policijskih vozila koja su mu popriječila put i ponovno se zaustavio ispred kafića “D…”.

“Milicija trenira nježnost”: Gruđani prijetili i udarali policajce pa završili na – slobodi!

Nakon što mu je izdana naredba da pođe u policijsku postaju, D. T. je počeo policijske službenike vrijeđati, omalovažavati i prijetiti im. Pružajući aktivni otpor nogom je udario policijsku službenicu u predjelu abdomena, nakon čega ju je osumnjičeni J. R. odgurnuo i zaprijetio joj riječima – sad ću vas u stanici sve postrojiti, j…i vas i policiju cijelu i načelnika koji vas je poslao, naveo je za portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskoga tužiteljstva ŽZH.

Dok se nalazio u prostoriji za zadržavanje, osumnjičeni D. T. je zaprijetio policijskim službenicima da će ih sve zaklati, pobiti njih, kao i njihovu djecu.

(www.jabuka.tv)