“Milicija trenira nježnost”: Gruđani prijetili i udarali policajce pa završili na – slobodi!

Sutkinja za prethodno saslušanje Općinskoga suda u Ljubuškom pustila je na slobodu obojicu osumnjičenika iz Gruda za koje je Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu zatražilo pritvor zbog sumnje da su počinili kazneno djelo napad na službenu osobu u obavljanja poslova sigurnosti, a D. T. i kazneno djelo oštećenje tuđe stvari, potvrđeno je za portal Jabuka.tv iz Županijskoga tužiteljstva ŽZH.

Naime, Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu u utorak je zatražilo pritvor za osumnjičene J. R. (40) i D. T. (21) iz Gruda zbog sumnji da su počinili navedena kaznena djela, a odluku o pritvoru trebao je donijeti sudac za prijašnji postupak Općinskoga suda u Ljubuškom.

U Županijskom tužiteljstvu ŽZH zatečeni su ovom odlukom i najavili su žalbu.

Zatražen pritvor za dvojicu Gruđana zbog napada na policajce

Podsjetimo, D.T. se sumnjiči da je dana 27. svibnja 2018. godine upravljajući vozilom Mercedes škripao po cesti, odnosno “palio gume”, narušavajući javni red i mir, pa kada su mu policijski službenici izdali naredbu da stane, isti se oglušio i nastavio se kretati.

Ispred kafića “D…”, u Grudama, policijski službenici su mu vozilima popriječili put, pa kada su ga pokušali lišiti slobode, nogom je udario policijsku službenicu u predjelu abdomena. U tom trenutku do njih je došao osumnjičeni J. R. te je odgurnuo policijsku službenicu i zaprijetio im da će ga se sjetiti i da će ih sve postrojiti u stanici.

Dok se nalazio u prostoriji za zadržavanje, osumnjičeni D. T. je udarao u vrata od prostorije za zadržavanje te ih je i oštetio, istodobno prijeteći policijskim službenicima da će ih sve zaklati, pobiti njih, kao i njihovu djecu, izjavio je ranije za portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskoga tužiteljstva ŽZH.

U navedenom događaju dvoje policijskih službenika je zadobilo tjelesne ozljede.

(www.jabuka.tv)