Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla stižu u Mostar

Narodno pozorište u Mostaru najavljuje prikazivanje gostujuće predstave “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla”, satire o suvremenim političkim, ekonomskim i socijalnim procesima, autora i režisera Harisa Pašovića.

Predstava će biti prikazana u utorak, 03.02.2015. godine s početkom u 20:00 sati u velikoj dvorani NP Mostar.

Haris Pašović i East West Centar se, u predstavi ‘Mujo, Suljo i Fata’, ovoga puta obraćaju onom najboljem u nama – našem smislu za humor i našoj superiornoj osobini da se šalimo na vlastiti račun. Mujo i Fata, kroz međusobni dijalog i dijalog s publikom silaze u samo “srce tame” – suštinske probleme u životu suvremenih stanovnika BiH. Komične, a često crno-humorne scene, smjenjuju se sa izvrsnim songovima. Mujo i Fata doživljavaju buđenje, osviještenje i transformaciju koja je utemeljena nada za izlazak iz krize.

Predstava “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla” potiče publiku na kritičko mišljenje. Na pametan i zabavan način, predstava ohrabruje samostalno mišljenje u vezi s politikom, društvom, medijima, a prije svega slobodom.
U našem vremenu u kojem informacija pogrešno zamjenjuje pojam znanja, a socijalni mediji daju iluziju o javnom angažmanu, ova predstava ohrabruje individualnost, autentičnost i zdrav razum.

Igraju: Džana Džanić i Saša Handžić.

U filmskom dijelu igraju: Enes Salković, Mugdim Avdagić, Lana Delić, Hazim Begagić, Adis Mehanović, Miroljub Mijatović, Faketa Salihbegovć-Avdagić, Lana Zablocki-Džehverović i Anđela Ilić. Koprodukcija East West Centra Sarajevo i BNP Zenica.

Cijena ulaznice nije određena, svaki posjetitelj prema svom nahođenju i mogućnostima određuje koliko će i hoće li uopće platiti ulaznicu. Preporučena cijena ulaznice bi bila 10 KM.

Ulaznice možete preuzeti ili kupiti na blagajni pozorišta svakim radnim danom od 09 do 14 sati ili jedan sat prije početka predstave. Rezervacije ulaznica za ovu predstavu se neće praviti.Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.