Mostarski inspektori krenuli u borbu protiv nelegalno postavljenih terasa kafića

Gradska inspekcijska služba grada Mostara ovih dana krenut će u kontrolu i uklanjanje stolova i stolica vlasnicima objekata koji ne posjeduju odobrenje za zauzimanje javne površine.

Hilmo Đidelija, šef Službe za inspekcijske poslove Gradske uprave Mostara, kazao je kako ugostitelji uglavnom plaćaju najam javnih površina jer im je to jeftinija opcija od plaćanja kazni, navodi Dnevni list.

”Upravo ovih dana počinje kontrola gdje inspektori provjeravaju imaju li ugostiteljski objekti potrebna odobrenja. Ukoliko vlasnici objekata nemaju odobrenja, podnosit će im se prijave i prekršajni nalozi. Ovim povodom, ukoliko dođe do prijave, vlasnici ne smiju postavljati stolove i stolice sve dok ne izvade sva potrebna rješenja i ne plate novčanu kaznu koja iznosi minimalno 500 KM”, kazao je Đidelija.

Gradske vlasti na ovaj način uvode red u korištenje javnih površina kažnjavajući one koji iznose stolove i stolice bez potrebne dozvole, piše Dnevni list.

Odobrenje za privremeno korištenje javnih površina dobiva se od gradskog Odjela za urbanizam. Iz Gradske uprave su naglasili kako podneseni zahtjev za zauzimanje javne površine ne daje pravo postavljanja stolova i stolica sve dok se ne dobije rješenje o zauzimanju površine izdane od Odjela za urbanizam, a koju je potrebno priložiti inspekciji.

Kad je u pitanju visina naknada i način plaćanja zauzetih javnih površina, istu diktira namjena korištenja javne površine, ali i gradska zona u kojoj se stolovi, stolice ili kiosci nalaze.

(Dnevni List)

1 komentar

Komentiraj: