Mostar: Simpozij iz dječje kirurgije i urologije okupio stručnjake iz deset zemalja

Devetnaesti simpozij iz dječje kirurgije i urologije otvoren je u četvrtak na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Simpozij je okupio veliki broj liječnika iz Kanade, Njemačke, Švicarske, Italije, Turske, Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije te iz svih kliničkih centara u Bosni i Hercegovini.

Simpozij je otvorio zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović, a svečanosti otvorenja su uz liječnike nazočili su i mnogi uglednici iz javnog, društvenog i političkog života Bosne i Hercegovine.

Ravnatelj SKB-a Mostar prof. dr. Ante Kvesić, koji je također i predsjednik Organizacijskog odbora, je kazao kako je ponosan  što se svake godine tijekom Simpozija obavi oko petnaestak vrhunskih operacija, zbog kojih inače djeca idu u druge zemlje.

Foto: Fena

Po njegovim riječima, djeca iz cijele BiH dolaze u Mostar bez ikakvih uputnica i dokumenata.

Među eminentnim liječnicima iz Europe su Stehr Maximilian, Darko Kropfil, Inga Kunz itd.

Kako je kazao, u operativnom dijelu Simpozija prenijet će vještine i nove tehnike od stručnjaka te rješavati kompleksne situacije zajedničkim timskim radom s mladim liječnicima u dječjoj kirurgiji.

Tijekom Simpozija, i ove će godine, pored aktualnih tema na predavanjima, eminentni stručnjaci izvesti 14 zahtjevnih operativnih zahvata koji će se prenositi uživo video linkom u amfiteatar Medicinskog fakulteta. Na taj način mali pacijenti dobivaju vrhunsku uslugu, a liječnički tim iz SKB Mostar, kao i ostali sudionici, imaju priliku učiti od najboljih.

Ujedno je ovo prilika da mladi liječnici, u prvom redu specijalizanti dječje kirurgije i urologije nauče nešto novo i upotpune nova znanja u području ovih oblasti.

Također je ovo prilika da upoznaju uživo vrhunske liječnike iz svijeta i steknu nova prijateljstva, rekao je prof. dr. Ivan Ćavar, dekan Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Foto: Fena

Predstojnik Klinike za ulologiju KBC Sestara milosrdnica iz Zagreba prof.dr.sc. Borislav Spajić je istaknuo dobru suradnju medicinskih fakulteta iz Zagreba i Mostara, ocjenjujući kako ih u Mostaru više praktički i ne trebaju za pomoć jer su izrasli u samostalnu instituciju koja imaju svoje kadrove te ime i prezime.

Organizator Simpozija je Sveučilišna klinička bolnica Mostar u suradnji s Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Mostaru.

(Fena)

7 komentara

  • Daj Bože samo da svi ovi mladi sa slika i ostanu u SKB- u Mostar!
    Kakve koristi što ih educirate, kada sve što “valja”, pobježe od vas!

    • kako neće pobjeći kad dole vlada mito , korupcija, nepotizam..rodijačke veze, kradeze bira i određuje sve…evo ovaj natječaj što su objavili je milionti po redu lažni oglas za prijem, (dakle ako čita SIPA, OSA pčka mtrna nek poduzmu nešto) svi već rade, dakle primili ih na crno, nakon određenog rada objave natječaj ( i još stave za svaki uvjet da su radili u zdravstvenim ustanovama hahahahaha) .

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.