Tesla bilježi veliki pad prodaje automobila u Europi

Udruga europskih proizvođača automobila objavila je da je u travnju u Europskoj uniji registrirano samo 13.951 električno vozilo američke kompanije Tesla, što je za 2,3 posto manje nego u istom mjesecu lani.

Prodaja Teslinih automobila u Europi u travnju je najniža za posljednjih 15 mjeseci, što ukazuje na slab početak drugog kvartala 2024, prenosi Bloomberg.

Registracije Teslinih vozila u Velikoj Britaniji su u travnju pale za 25 posto međugodišnje, a registracije u prva četiri mjeseca 2024. godine za 14 posto međugodišnje.

Kompanija Tesla je 24. travnja objavila je da je njen prihod u u prvom kvartalu 2024. pao za za devet posto međugodišnje na 21,3 miljarde dolara, prenijeli su mediji.

Novi val otpuštanja radnika u Tesli

Profit Tesle je istovremeno pao za 55 posto međugodišnje na 1,13 milijardi dolara, tako da je prilagođena zarada po akciji iznosila 45 centi, što je manje nego što su očekivali analitičari.

Izvršni direktor Tesle Elon Musk je tom prilikom naveo da je kompanija u prvom tromjesečju 2024. imala nekoliko problema koji su utjecali na proizvodnju i dodao da očekuje znatno uspješniji drugi kvartal 2024. godine, prenijela je agencija Tanjug.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.