Mostar: Razbijena display reklama na kojoj je isticana podrška Atifu Dudakoviću – Jabuka.tv

Mostar: Razbijena display reklama na kojoj je isticana podrška Atifu Dudakoviću

Nepoznati počinitelji oštetili su display reklamu u zapadnom dijelu Mostara nedaleko od nekadašnjeg hotela Ero, na kojoj je od subote istaknuta podrška i fotografija nekadašnjeg zapovjednika Armije BiH Atifa Dudakovića koji je optužen za ratni zločin.

Dudaković je prije nekoliko dana hospitaliziran u klinici Podhrastovi u Sarajevu zbog komplikacija izazvanih koronavirusom,  a dobivao je dosta poruka podrška uglavnom od Bošnjaka, a netko je odlučio tu poruku izraziti i u zapadnom dijelu Mostar preko ove display reklame, koja je od ponedjeljka oštećena.

Sud Bosne i Hercegovine 2018. godine u cijelosti je potvrdio optužnicu za ratne zločine podignutu protiv Dudakovića.

Dudaković, koji je tijekom rata u BiH bio na čelu Petog korpusa, postrojbe zadužene za obranu šireg bihaćkog područja, optužen je za zločine koji obuhvaćaju ubojstva više od 300 osoba srpske nacionalnosti, uglavnom civila, ali i ratnih zarobljenika, progone i zlostavljanja civila i ratnih zarobljenika, kao i uništenje 38 pravoslavnih crkava i drugih vjerskih objekata.

Podsjetimo, on je i glavni osumnjičeni za smrt Vlade Šantića generala HVO-a, čije ubojstvo nikad nije razriješeno. Generala HVO-a Šantića odveli su u noći s 8. na 9. ožujka 1995. godine iz sjedišta HVO-a u Bihaću pripadnici Vojne policije Armije BiH. S pratnjom je stigao u hotel Sedra u kojemu se proslavljao Dan žena, a tamo je bilo cjelokupno vodstvo bošnjačke Armije BiH, uključujući generala Dudakovića. Po medijskim navodima nakon prepirke s Dudakovićem, Šantića je u nepoznatom pravcu odveo zapovjednik Vojne policije Hamdija Abdić Tigar od kada mu se gubi svaki trag.

U zapadnom dijelu Mostaru osvanule poruke podrške nekadašnjem zapovjedniku Armije BiH

Zbog ovog oblika podrške preko display reklame, oštro je putem priopćenja reagirao i Klub vijećnika HDZ-a BiH u Gradskom vijeću Grada Mostara.

HDZ BiH: Reklamiranje ratnog zločinca Atifa Dudakovića je prst u oko hrvatskim žrtvama

(www.jabuka.tv)


25 komentara

  • A šta s utakmicom na Grbavici, i tamo podrška generalu na samome centru a meč se igra bez problema, ne bi tako na Pecari moglo

  • Zašto muslimani nisu vratili hrvatima crkvu svetog Ante u Bihaću (koju su pretvorili u džamiju), nakon što je BiH oslobođena od turske okupacije? Zašto je ta crkva-džamija spomenik kulture BiH? Kakva je to kultura?

    • oni nemaju kulture ni stida. to su toksicni ljudi koje je potrebno sankcionirati bez oruzja. tj. istinom. a istina je da su Hrvati jedini koji su u pravu od st. 7 tu i da trpe takve. da su Hrvati u pravu uspkros ratovima i drugima koji su im namjetno radili probleme. tj. srbi, komunjare, balije. itd. oni su bestidnici koje trpi citav svijet. a svijetu je potrebno objasniti u kratko stiuaciju da ih vrag nosi vise. da imaju stida ne bi bili uopce tu kao i to da su 1992 plakali kako su ugrozeni, a vidis danas sta rade. bahati su uvijek bili i ostati ce. oni ne znaju za dobrtu i poniznost. znaju ali radije biraju drugacije. ili je daju u druge svrhe. i srbi moraju raport i sankciju dobiti u ruke. dosta je vise. dok vam mesic pise poruke tamo svijetu za svoje ciljeve. vi idete u lov i u kladionice. ili vam je okupacija i hobby trac i zlo sugradjaninu. vidite sta rade. i komunjare. takoder.

  • oni nisu samo problem kod nas. gdje god su komunjare i muslimani tamo je smutnja i zlo. ne govorim svi muslimani. ni svi Srbi. oni nisu samo problem kod nas. oni su posvuda problem. to je pod rukom vraga. nije to za ovoga svijeta.

  • Hrvati su Hrvati. Hrvati nisu slavenski narod. Dosli su iz Indije i spustili se na Jadran u 7 st. tj. dobili su zemlju u 7 st. BEZ krvi. U prvu Hrvatsku su zasli Srbi namjerno iz jalnih razloga te su je razorili na nacin da su osnovali srednjovjekovnu Bosnu. Srbi ranije tamo NISU bili. Motiv je bio mrznja kao i danas. Prave sve redom budale i lazu. Hrvati su nakon toga pretrpjeli i druge mnoge nepravde teske. Muslimane, itd., Hrvatu danas mnogo mnogo trpe. Mnogo pate. Komuniste takoder. Misleci da su svi oni prijatelji i Hrvati. Nije nitko od njih. Dok vam mesic pise poruke poradi ponovnog i daljnjeg razaranja hrvatskog bica vi tracate po gradu nekoga. Vi se kladionice uvatili. Vi se uvatili krkanluka. Lopovluka. Maloumnosti. Toliko je prilika. Da se stane na put tim kretenima koji prave od nas da smo mi zli. Nismo mi zli niti smo ikad bili. Sve tu to toksicne taktike. Koje se probijaju i unistavaju prijavom. Ako nece oni ima netko visi tko ce im Boga i troboga u glavu sasut. Vi gledate tko ima kakve patike. Kako je dobio posao. Odakle on ima novaca. Ucite djecu pogresno i namjerno naopako. Ucite ih krkanluku. Mesic i takvi vam pisu poruke po americi. Klosari sve redom koji obmanjuju. A vi mislite da oni nesto znaju…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.