Mostar: Nagrađeni najbolji učenici u kvizu znanja o odvajanju otpada

Udruga građana “Zajedno za naš grad” završila je edukaciju u sklopu projekta ECO-WIN odvajanja otpada koja je obavljena protekle godine u mostarskim osnovnim školama.

U proteklih godinu dana istodobno s odvajanjem otpada u srednjim i osnovnim školama, vršena je edukacija djece u 25 mostarskih škola, a zatim je priređen kviz znanja, te su izabrana tri rada koja su osvojila najviše bodova, podsjećaju iz Grada Mostara.

Svečana dodjela prigodnih nagrada učenicima koja su pokazala najbolje znanje o odvajanju otpada organizirana je u petak u mostarskoj Gradskoj vijećnici.

U kvizu znanja najbolji su bili Ana Grbešić, Ivan Lukenda i Lamija Rušić, a njima su prigodne nagrade uručili gradonačelnik Mostara Mario Kordić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić, te sponzor projekta ECO-WIN Amel Tiro.

Tom prilikom gradonačelnik Kordić je ukazao na važnost ovog projekta jer o brizi za okoliš i potrebu razvrstavanja otpada je potrebno učiti djecu od vrtića, preko osnovne do srednje škole te je stoga izrazio uvjerenje kako će se ovaj projekt nastaviti širiti i na srednje škole.

Čestitao je onima koji su pokazali najveće znanje te je zahvalio svima koji su sudjelovali u ovom jednogodišnjem projektu u kojemu je odvojeno 120 tona otpada. Također je naglasio da ovo nije završetak projekta, nego će se on nastaviti kontinuirano odvijati uz potporu Gradske uprave.

(www.jabuka.tv | Foto: Grad Mostar)

 

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.