Mostar: Djelatnik UNO-a BiH “pao” sa zaplijenjenim cigaretama

Mostarski inspektori u ponedjeljak su uhitili djelatnika Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH nakon što su ga zaustavili u vozilu s većom količinom cigareta koje su, kako se sumnja, dio dokaznoga policijskoga materijala.

Naime, smatra se kako su to cigarete iz skladišta za deponij zaplijenjene robe u južnom mostarskom naselju, gdje je sjedište UNO-a, a koje su se posljednjih mjeseci pojavile i na tržnicama u Hercegovini. Preprodavači su ih građanima nudili kao “niški Marlboro” po cijeni od 2,5 KM. Riječ je o tzv. mekom pakiranju koje se proizvodilo u ilegalnoj tvornici cigareta u Hercegovini, a čija je vrijednost bila 500.000 eura, prenosi Večernji.ba.

Podsjetimo, u velikoj akciji unatrag više od devet godina, a koja je uslijedila nakon što je otkriven kamion pun cigareta na cesti između Gruda i Ljubuškoga, zatečeno je i nekoliko tona duhana, nekoliko desetaka tisuća lažnih markica Srbije, kao i drugi materijali, poput papira i filtera potrebnih za proizvodnju i pakiranje.

Ilegalnu su tvornicu našli inspektori Odjela za provođenje carinskih i poreznih propisa. Tako je prvi put na području BiH prekinut međunarodni lanac organizirane ilegalne proizvodnje i prodaje cigareta Marlboro.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.