Most nezavisnih lista se pojačao i sa Zvonimirom Troskotom

Parlamentarni izbori u Republici Hrvatskoj bi mogli biti sve zanimljiviji, posebno na desnom političkom spektru.

Iz Mosta nezavisnih lista svakodnevno najavljaju kako će se u njihove redove priključiti još dosta značajnih pojačanja koja će im pomoći na predstojećim izborima, a s druge strane unutar ove stranke ima i unutarstranačkog osipanja, jer dosta istaknutih članova je napustilo ovu stranku.

Nakon što su objavili kako će se na njihovim listama kandidirati poznati vjeroučitelj Marin Miletić, te bračni par Marija Selak-Raspudić i Nino Raspudić, ova stranka je u utorak predstavila novo zanimljivo ime.

Tako se ovoj stranci priključio i Zvonimir Troskot, ekonomski stručnjak s velikim međunarodnim iskustvom, bivši nogometni reprezentativac i građanski aktivist, odnosno nekadašnji glavni predvodnik građanske inicijative “Narod odlučuje”.

GI Narod odlučuje je prikupila dovoljan broj potpisa – 405.342 valjana potpisa za prvo, odnosno 407.469 valjanih potpisa za drugo referendumsko pitanje, međutim njihovu zahtjev oborio je Ustavni sud RH.

“Jeste li za to da zastupnici nacionalnih manjina odlučuju o svim pitanjima iz nadležnosti Hrvatskoga sabora, osim o povjerenju Vladi i donošenju državnog proračuna/”, bilo je jedno od referendumskih pitanja su se skupljali potpisi za raspisivanje referenduma.

Pokušaj drugi za izmjene izbornog sustava – na referendumu! Tražili su i manji broja zastupnika, sa sadašnjih 150 na maksimalno 120, da prag za ulazak liste u Sabor bude 4, a ne 5 posto kako je sada, prekrajanje i smanjenje broja izbornih jedinica, elektronsko glasanje, ali i tri preferencijalna glasa, manje više su to zahtjevi koje u svom programu ima i MNL, pa ne treba čuditi zašto su se ove strane približile.

S ovim pojačanjem očekuje se kako će Most nezavisnih lista još više učiniti ove parlamentarne izbore neizvjesnima.

Isti dan stranku napustilo 7 zagrebačkih vijećnika

Sedam zagrebačkih vijećnika Mosta napustilo je stranku. Objavili su to u priopćenju koje su poslali medijima.

Dužnost nam je obavijestiti vas da se naša skupina od 7 zagrebačkih vijećnika zbog zanemarivanja središnjih tijela Mosta Nezavisnih Lista, više ne identificira s tom strankom te tako nastavljamo svoj rad kao nezavisni vijećnici.

Previše se skupilo nezadovoljstva u nama, primarno unutarnjim funkcioniranjem i ustrojstvom Mosta NL. S tugom i razočaranjem možemo kazati da odustajemo od nečega što nas je u svim točkama našeg stremljenja razočaralo, od nečeg u što smo ulagali svoje ime, slobodno vrijeme, emocije, novac, poznanstva i sve drugo što nas je vodilo istom cilju, napisali su između ostaloga u priopćenju vijećnici gradskih četvrti Vlado Marić, Ratko Bedeković,  Vladimir Marić, Pero Ivančić, Sandra Bartulović, Damir Grgić i Ivan Totić.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.