SAD i NATO dostavili BiH dodatne količine opreme za borbu protiv pandemije

Predstavnici vojske Sjedinjenih Američkih Država i NATO Stožera Sarajevo donirali su danas važne zalihe i medicinsku opremu građanima Bosne i Hercegovine kao dio opširnih nastojanja saveznika u borbi protiv pandemije COVID-19.

Donacija je uručena Ministarstvu zdravstva Federacije BiH, a čine je toplomjeri, stotine zaštitnih vizira za lice, pet tisuća maski, stotine zaštitnih naočala i odijela, stotine jorgana, jastuka, posteljina i stotine litara sredstava za dezinfekciju. Slična donacija uručena je prošli petak, 22. svibnja, Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Na ceremoniji upriličenoj povodom donacije, zamjenik komandanta NATO Stožera, brigadir Morten Henriksen izjavio je da se, nakon što je Bosna i Hercegovina uputila službeni zahtjev za pomoć Euro-atlantskom centru za koordinaciju odgovora na katastrofe (NATO), niz saveznika odazvao sa značajnom podrškom Bosni i Hercegovini, što je istinski dokaz solidarnosti unutar Saveza koji djeluje u situacijama poput COVID-19.

Zahvaljujući NATO Stožeru na donaciji, pomoćnik ministra za javno zdravlje Goran Čerkez istaknuo je da “koliko je bitna sama donacija, koja će otići u naš bolnički sustav i podržati ga potrebnom opremom, jako je važna upravo ta suradnja između NATO-a i Ministarstva zdravstva FBiH. Siguran sam da je ovo jedan mali korak u našoj velikoj suradnji.”

Ove zalihe bit će od koristi radnicima koji su na prvoj liniji borbe protiv pandemije dok nastavljaju svoj važan rad na ograničavanju širenja koronavirusa, te dodatno olakšati tretman pacijenata zaraženih virusom COVID-19, priopćeno je iz NATO stožera.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.