Miroslav Škoro u pratnji tisuću tamburaša zapalio zagrebačke fontane

Tisuću je tamburaša iz svih krajeva Lijepe naše spakiralo danas svoje instrumente i zaputilo se prema Sveučilišnoj livadi, gdje ih je sa ovdašnjim tamburašima, Revijskim orkestrom Zagrebačke filharmonije i Akademskim zborom Ivan Goran Kovačić dočekao Miroslav Škoro.

Tamburaši su u metropolu potegnuli iz Vukovara, Osijeka, Siska, Rijeke, Opatije, Karlovca, Viteza… Tisuću se melodija sjedinilo u jednu kako bi zajedničkom svirkom i pjesmom Zagrebu čestitali njegov dan te obilježili Dan zagrebačkih branitelja, ali i tri desetljeća od nastanka kultne pjesme “Ne dirajte mi ravnicu”.

Dojmljiva atmosfera na Škorinom koncertu

Nju su tamburaši i Miroslav Škoro u sat i pol svirke kod fontana, pod dirigentskom palicom Alana Bjelinskog, izveli na početku, ali i na kraju koncerta.

Tisuću tamburaša sviralo je, a čak nekoliko puta brojnija publika pratila ih je pjesmom, pa su se iz sveg glasa Sveučilišnom livadom orili hitovi poput “Otvor’ ženo kapiju”, “Garavušo garava”, “Ne vjeruje srce pameti” i „Juliška“, na ovom, kako su ga mnogi prozvali, koncertu desetljeća.

Ekipa “bećara” u Zagreb je na ovaj koncert stigla čak iz Münchena, a kada se Sveučilišnom livadom zaorilo “Ne dirajte mi ravnicu, jer ja ću se vratiti” osmijeh se na licu četvero Slavonaca protegnuo od uha do uha. Suze nostalgije, ipak, nisu mogli sakriti, piše Večernji.hr.

Koncert Miroslava Škore za Dan grada Zagreba

Trbuhom za kruhom sam sa dvije sestre i bratom otišla van. Kući, nažalost, ne možemo otići baš često. Ipak, srce vuče rodnom kraju i nadamo se da ćemo se jednoga dana ipak vratiti svojoj ravnici i tu ostati, zaključuje Osječanka Ana Pavić.

Zabava se nakon koncerta nastavila u obližnjim kafićima uz hitove Miroslava Škore i melodije tambura.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.