Konobari otkrili zbog kojih narudžbi pomalo “osuđuju” mušterije

Biti konobar katkada i nije najlakša stvar na svijetu. Slomljene čaše, pijani ljudi, tuče, svađe, samo su neki od prizora s kojima se svakodnevno moraju susretati. Iako ste slobodni naručiti što god želite, zbog nekih narudžbi će vas konobari pogledati ‘ispod oka’, piše Cosmopolitan

Alcohol.org napravio je istraživanje ispitivajući konobare o tome što ih najviše smeta kod mušterija, kao i zbog kojih bi pića mogli ‘osuđivati’ kupce. Top pet pića bila su: appletini, koktel od votke i soka od jabuke – 49%, Jäger – 40%, smrznuti koktel – 39%, koktel Sex on the Beach – 38%, te koktel od piva i whiskeyja popularan u Irskoj – 30%, prenosi Večernji.hr.

Također, konobari su podijelili i svoje misli vezano uz davanje napojnica, a dobiveni odgovori smatraju se očekivanima. Većina njih smatra kako jedan dolar po piću čini primjerenu napojnicu. Ako račun dobijete u restoranu ili pubu, napojnica bi se trebala kretati između 18% do 20% od ukupnog iznosa računa, što su zapravo sasvim razumna očekivanja.

(www.jabuka.tv) 


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.