Miro Kraljević i Ljubo Grizelj sudjelovali na sastanku u sklopu Zrmanja Adventure Weeka | Jabuka.tv

Miro Kraljević i Ljubo Grizelj sudjelovali na sastanku u sklopu Zrmanja Adventure Weeka

Protekloga je vikenda u sklopu Zrmanja Adventures Festivala održan Zrmanja Adventure Week. Riječ je o jednoj od ključnih aktivnosti u provedbi projekta Adriatic Canyoning – Adriatic Canyons Adventure Tours, koji ima za cilj ojačati i diverzificirati turističku ponudu u zaleđu Jadranskoga mora i omogućiti kvalitetnije upravljanje prirodnom baštinom.

Projekt Adriatic Canyoning odobren je u sklopu INTERREG IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020, koji je s provedbom započeo 1. srpnja 2017. i koji će trajati do kraja 2019. godine. Partnerstvo projekta predstavljaju Grad Široki Brijeg, Općina Grude (Bosna i Hercegovina), Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Grad Obrovac, Grad Drniš (Republika Hrvatska), i Agencija za razvoj i izgradnju Herceg Novog AZIR (Crna Gora).

“Adriatic Canyoning”: Približava se početak radova na velikom projektu u Širokom Brijegu

Projektom Adriatic Canyoning želi se potaknuti razvoj aktivnoga turizma na širim prostorima Zrmanje i Čikole u Hrvatskoj, Peć Mlina i Borka u BiH te Orjena i Vrbanja u Crnoj Gori. Uređenjem turističke infrastrukture navedene destinacije jadranskog zaleđa postat će prepoznatljive kao outdoor odredišta te će se, osim što će oplemeniti turističku ponudu Jadrana, i same pozicionirati na turističkom tržištu kao prepoznatljive lokacije aktivnog turizma usmjerene turistima željnim aktivnoga i adrenalinskoga odmora.

Kako bi se spomenute lokacije, kao i cijelo zaleđe Jadranskoga mora, prepoznale i promovirale kao destinacije aktivnoga turizma, nužno je ulagati u znanje lokalnih dionika o specifičnoj turističkoj ponudi, kao i podignuti razinu informiranosti ciljanih skupina o ovoj regiji i njezinoj specifičnoj turističkoj ponudi.

U spomenutu svrhu organiziran je Zrmanja Adventure Week, trodnevni događaj koji je počeo u petak 27. travnja produktivnim sastankom projektnoga tima i Upravnoga odbora projekta u Vijećnici Grada Obrovca. Na sastanku su nazočni bili gradonačelnik Širokoga Brijega Miro Kraljević i načelnik Općine Grude Ljubo Grizelj.

“Adriatic Canyoning”: Detalji projekta koji će oživjeti Široki Brijeg

Istodobno, ukupno 30 gostiju projektnih partnera sudjelovalo je na predstavljanju prve discipline Zrmanja Adventures Festivala – SUP štafeti, i prezentaciji SEABIKE-a. Nakon sastanaka svi predstavnici projektnoga tima, zajedno s ukupno 30 gostiju iz ostalih projektnih područja, zaputili su se prema obrovačkoj Gradskoj kavani i prisustvovali službenom otvorenju festivala i predavanjima dipl. ing. Tihomira Kovačevića i prof. Marsele Alić.

Drugoga je dana događanja cjelokupni tim sudjelovao na Trailu tri rijeke, a u popodnevnim satima i na predavanjima dipl. ing. biologije Irme Popović Dujmović (WWF Adria), dr. geologije Nevena Cukrova i dr. biologije Marijane Cukrov, održanima također u Gradskoj kavani u Obrovcu, a aktivan je bio i posljednji dan kada su projektni predstavnici sudjelovali i na posljednjoj disciplini festivala u organizaciji Riva Rafting Centra – Rafting regati na Zrmanji.

U sklopu trodnevnoga događaja projektni se tim upoznao s područjem Zrmanje, njenom specifičnom i vrlo atraktivnom turističkom ponudom, potencijalima za budući razvoj te važnosti i načinima zaštite spomenutog područja, priopćeno je iz Gradske uprave Širokoga Brijega.

Adrenalinski doživljaj: Zip line stiže u Široki Brijeg

(www.jabuka.tv)


Komentiraj: