"Adriatic Canyoning": Približava se početak radova na velikom projektu u Širokom Brijegu | Jabuka.tv

“Adriatic Canyoning”: Približava se početak radova na velikom projektu u Širokom Brijegu

Projekt “Adriatic Canyoning“, koji će Širokom Brijegu do kraja 2019. godine donijeti uređen park i zonu oko groblja “Sajmište”, korita i izvorišta rijeke Lištice, šetališne staze, rekonstruirane ulice i nove adrenalinske sportove, u fazi je pripreme natječajne procedure.

Kako je za portal Jabuka.tv potvrđeno iz Gradske uprave Široki Brijeg, natječaj za izvođenje radova na parku kod spomenutoga groblja i na rekonstrukciji šetnice do restorana “Borak” trebao bi biti objavljen do kraja travnja, odnosno najvjerojatnije u sljedećem tjednu.

Cijela procedura ovisi o programskim pravilima programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. – 2020., u sklopu kojega su partneri iz BiH, Hrvatske i Crne Gore započeli provedbu projekta “Adriatic Canyoning”. Očekujemo da nećemo imati većih problema i zastoja kako bismo na vrijeme mogli krenuti s izvođenjem radova, navedeno je iz Gradske uprave Široki Brijeg za portal Jabuka.tv.

Završetkom “papirnate” procedure za ovaj dio projekta radovi će se, najvjerojatnije u lipnju, početi izvoditi na parku “Sajmište” te će se rekonstruirati šetnica do restorana “Borak” i dalje prema kanjonu rijeke Lištice.

Završetak radova ovoga dijela planiran je do kraja 2018. godine, dok je završetak drugih sadržaja i cjelokupnoga projekta planiran do kraja 2019. godine, zaključili su za portal Jabuka.tv iz Gradske uprave Široki Brijeg.

Kao što smo već pisali, projekt “Adriatic Canyoning” je suradnja prekograničnoga karaktera, a Grad Široki Brijeg je vodeći partner i nositelj projekta.

U skladu s planom aktivnosti, krajem travnja je planiran zajednički sastanak svih projektnih partnera u Obrovcu, u Republici Hrvatskoj. Cilj sastanka je promocija ovoga projekta, koji će Široki Brijeg bitno obogatiti turističkom i adrenalinskom ponudom.

“Adriatic Canyoning”: Detalji projekta koji će oživjeti Široki Brijeg

(www.jabuka.tv)


40 komentara

Komentiraj: