Ministar vanjskih poslova BiH putovao gotovo koliko i Hillary Clinton

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak naći će se pod ‘paljbom’ zastupnika državnoga parlamenta nakon što je u četvrtak zatraženo preispitivanje svrhe njegovih brojnih putovanja kojima se gotovo izjednačio s bivšom američkom državnom tajnicom Hillary Clinton, objavili su u srijedu mediji u BiH.

Zastupnik također vladajuće koalicije na državnoj razini iz Saveza za bolju budućnost Damir Arnaut uputio je inicijativu da Crnadak iz Partije demokratskoga progresa Republike Srpske državnim zastupnicima objasni opravdanost silnih putovanja u posljednje tri godine mandata.

>> Pročitajte i: Bh. ministar vratio Hrvatskoj novac od stipendija

Arnaut je naveo da je, prema podacima sa službene internetske stranice ministarstva vanjskih poslova BiH, utvrđeno da je Crnadak u manje od deset mjeseci 2017. imao 44 različita putovanja.

Postavlja se pitanje zbog čega ministar Crnadak prednjači po broju pojedinačnih putovanja te je gotovo izjednačen po broju zemalja koje je posjetio s bivšom državnom tajnicom SAD-a, i to jednom od najaktivnijih u povijesti, stoji u zastupničkom pitanju Arnaut.

Utvrđeno je da su samo četiri posjeta ove godine opisana kao službena, i to posjet Svetoj Stolici, Brazilu, Irskoj i Armeniji, jedan Španjolskoj kao bilateralan, dok se ostala putovanja odnose na sudjelovanja na konferencijama, forumima, otvaranjima objekata.

Očekuje se da će o tim pitanjima ministar Igor Crnadak odgovarati sljedećega tjedna na sjednici Zastupničkoga doma. Arnaut je u zastupničkoj inicijativi zatražio da se ograniči i preispita opravdanost korištenje državnoga novca za putovanja državnih dužnosnika.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.