Ministar sigurnosti BiH imao novi ”sukob” s novinarima

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić ponovno je imao “sukob” s novinarima i to nakon sastanka s predstavnicima Međunarodne organizacije za civilnu obranu.

Nakon dodjele priznanja zaslužnim spašavateljima iz BiH, novinari su ministra sigurnosti BiH pitali o uhićenju lidera SBB-a Fahrudina Radončića, pritiscima na Sud i Tužiteljstvo BiH te tko bi mogao biti sljedeći među osobama koje obavljaju javne dužnosti.

Mektić nije htio odgovarati na pitanje o uhićenju Radončića, ali ni o predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku, već je zatražio od novinara da se informiraju prije postavljanja takvih pitanja, s obzirom da te stvari, kako je istaknuo, nisu u njegovoj nadležnosti.

“Kako mene pitati ima li istraga protiv Dodika? Pa nema smisla da to mene pitate. Imate Tužiteljstvo, zovnite tamo i pitajte tamo. Nema smisla da pitate mene. To bi bilo isto kad biste sreli nakog građanina na ulici i pitali ima li doznanja vodi li se istraga protiv te i te osobe”, kazao je Mektić.

Burno je reagirao i na pitanje o uhićenju Dautbašića:

“Kakva su to pitanja? Tko je uhitio Bakira? Poznajete li elementarne stvari kako funkcioniše jedna koliko-toliko pravna država? Znate li da postoji zakonodavna, izvršna i sudska vlast? Znate li tko može uhititi? Pitate me jesam li uhitio Bakira Dautbašića? Vi ili nemate elementarne znanja o toj situaciji ili želite ovdje da sudjelujete u tom realityju koji ste započeli”, odgovorio je Mektić na pitanje novinarke RTRS-a.

“Vidite čime se vi bavite. To je tužno i žalosno da ne možete sami sebi odgovoriti. Ja vas razumijem, vi za tu plaću morate… Ali, dajte držite minimum dostojanstva, imate li neko ljudsko dostojanstvo? Informirajte se o osnovnim elementarnim stvarima na kojima funkcionira pravna država i pravosuđe”, odgovorio je Mektić.

(N1)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.