Milošević: Ivan Bašić može biti nositelj igre sljedećih desetak godina

Izbornik nogometne reprezentacije BiH Savo Milošević, nakon poraza od Slovačke s 1:2 u Zenici te završetka neuspješnih kvalifikacija za Euro 2024. godine, istaknuo je na konferenciji za medije kako je kroz protekle utakmice stekao jasniju sliku s kojim igračkim kadrom može igrati u dodatnim kvalifikacijama u ožujku 2024.

Najavio je kako neće računati na sedam-osam, a možda i više igrača koji su dobili priliku u utakmicama u studenome protiv Luksemburga (1:4) i Slovačke (1:2) te da, bez obzira na način na koji su okončane kvalifikacije, zbog utakmice dodatnih kvalifikacija moraju gledati na one detalje koji su bili pozitivni u igri.

Bez obzira što je u prošloj utakmici bilo puno lošije od ovog danas, dobili smo neke igrače na koje možemo računati u ožujku, uvjeren je Milošević.

Što se tiče pripreme za utakmice dodatnih kvalifikacija, kazao je kako se u razdoblju kada nema aktivnosti ne može puno naučiti, ali da se ima što raditi.

Jedina mogućnost je rad na psihološkom, mentalnom planu i razgovor o onome što bi trebali uraditi i način na koji se trebamo pripremiti. To je jedini način koji, realno, možemo… Ja bih mogao pričati o nekim stvarima koje bi bile virtualne, ali to je jedina realnost. O tome sam u subotu pričao malo opširnije što je to što ćemo raditi, naglasio je Milošević.

Najavio je kako će u zimskoj stanci obići sve igrače na koje će računati te im pokušati predočiti njihove uloge i očekivanja.

Apsolutno sam uvjeren da ćemo imati šanse u baražu. Ima detalja na kojim trebamo raditi i na kojima se treba raditi, ali na osnovu ovoga što sam vidio siguran sam da ćemo imati priliku, uvjeren je Milošević.

Podvukao je kako j u nedjelju navečer bio zadovoljniji odnosom, trkom i intenzitetom koji su njegovi igrači pokazali te da je to bilo puno bolje nego u susretu protiv Luksemburga, jer bi u suprotnom imali puno više problema protiv ekipe koja se već bila kvalificirala na Euro. Pristup i trka omogućili su im, dodao je, da ulaze u više duela i da više duela osvoje, ali da prije Slovačke postinu i gol.

BiH najneuspješnije kvalifikacije okončala porazom od Slovačke

Svjesno izbjegavam da kazati tko je sve izostajao i zbog kojih razloga, da ne zvuči kao opravdanje. Ali, sigurno ćemo u ožjuku imati i više kvalitete, ali odnos, trka i intenzitet koji su bili u nedjelju jesu pravo mjerilo, kazao je Milošević.

Zadovoljan je i igrama debitanata u protekla dva susreta, mada je kazao kako je Nermin Zolotić u nedjelju navečer igrao premalo za ozbiljniju ocjenu.

Što se tiče Ivana Bašića, mislim da svi možemo biti zadovoljni što smo dobili još jednog igrača koji može biti nositelj igre sljedećih desetak godina. Što se tiče Nihada Mujakića, on ima neke limite, ali njegov je odnos takav da mu se nema što prigovoriti i na njega ću računati, najavio je Milošević, koji je istaknuo kako se kroz protekla dva tjedna vidjelo koji igrači imaju volju nadmetati se.

Ivan Bašić (Foto: Armin Durgut/Pixsell)

Bašić (21) je svoje prve nogometne korake počeo u rodnom Posušju da bi već kao kadet prešao u mostarski Zrinjski te je svoje prve seniorske minute upisao upravo u dresu ”Plemića”. Na ljeto 2022. godine, u transferu vrijednom 550.000 eura, otišao je u ruski Orenburg.

Naglasio je kako je Haris Hajradinović također igrač koji je u protekla dva susreta ispunio očekivanja te se nametnuo za utakmice dodatnih kvalifikacija.

Smatra kako je u situaciji kada je Renato Gojković dobio drugi žuti odnosno crveni karton, bio faul za njegovu momčad pa je žustro reagirao prema sucima, jer je Gojković bio metar bliži lopti od protivničkog igrača.

Bilo je, podvukao je, puno pogrešnih odluka u prethodne tri utakmice, ali se ne želi na to posebno osvrtati. Što se tiče skandiranja navijača, koji su tražili i njegov odlazak, istaknuo je kako ne želi to komentirati, jer smatra da navijači imaju pravo da skandirati što žele.

Standings provided by Sofascore

(Fena)

7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.