Izrael tvrdi da je otkrio 55 metara dugačak tunel ispod bolnice u Gazi

Izrael je objavio video navodnog tunela koji su palestinski militanti iskopali ispod najveće bolnice u Pojasu Gaze, a koji je bio u središtu izraelskih misija potrage i uništenja u sedmom tjednu rata protiv Hamasa.

I dok Hamas priznaje postojanje stotina kilometara tajnih tunela, bunkera i pristupnih okna kroz cijelu palestinsku enklavu, niječe da se oni nalaze u sklopu civilne infrastrukture poput bolnica.

U izvješćima o svome djelovanju u bolnici Al Šifa koja se nalazi u gradu Gazi, izraelska vojska rekla je da su njezini inženjeri otkrili 10 metara dubok i 55 metara dugačak tunel koji vodi do vrata otpornih na eksploziju.

Ovaj tip vrata koristi Hamasova teroristička organizacija kako bi spriječila izraelske snage da uđu u zapovjedna središta i podzemnu imovinu koja pripada Hamasu, navodi se u priopćenju vojske popraćenom videom koji prikazuje uski prolaz na kraju kojeg su siva vrata, prenosi Hina.

Nije rečeno što se nalazi iza vrata. Do tunela se dolazi kroz okno otkriveno u šupi u kompleksu Šife, gdje je pronađeno i streljivo, stoji u priopćenju.

Izraelska vojska objavila je u nedjelju navečer i snimke, navodno s nadzornih kamera Al Šife, koje pokazuju kako su taoci uvedeni u prostorije bolnice 7. listopada.

Ova otkrića dokazuju da je teroristička organizacija Hamas koristila bolnički kompleks Al Šifa na dan masakra kao terorističku infrastrukturu, stoji u priopćenju izraelske vojske i obavještajne službe.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.