Milanović žestoko reagirao na primjedbu SDA: To je jedan seljački ispad… | Jabuka.tv

Milanović žestoko reagirao na primjedbu SDA: To je jedan seljački ispad…

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u subotu je kao “seljački ispad” ocijenio istup vodeće bošnjačke stranke SDA koja je osporila pravo hrvatskim dužnosnicima da raspravljaju o stanju u BiH.

Stranka demokratske akcije (SDA) na vlasti u BiH osporila je u petak pravo hrvatskim dužnosnicima da raspravljaju o stanju u toj zemlji a izrijekom su osudili inicijativu hrvatskog predsjednika Milanovića da to bude tema sjednice hrvatskog Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Baš se zanima hoće li Plenković reagirati na taj seljački ispad SDA koji određuje o čemu će se razgovarati na hrvatskom Vijeću za nacionalnu sigurnost. Baš me zanima hoće li tijekom dan “Yutel” reagirati na to priopćenje SDA, rekao je Milanović novinarima u Sitnu Gornjem gdje se tijekom dana bio priključio akciji “Boranka” kojom se pošumljavaju opožarena područja u Dalmaciji.

Istaknuvši kako su Hrvati konstitutivan narod u BiH bez kojeg, kako se izrazio, nema Bosne i Hercergovine, Milanović je upozorio da se “sustavno krše pravila Daytona na štetu Hrvata u Federaciji BiH.”

Jasno je da time ciljano odajem priznanje cjelovitoj BiH i javi se nekakva stranka (SDA) iz susjedne BiH – inače bratska stranka HDZ-a, to su ti europski “pučani”, sve s kolca i konopca, i normalno im je da oni određuju o čemu će se razgovarati u Hrvatskoj, kazao je Milanović.

Ponovio je kako Plenković ne želi da se o tomu (o konstitutivnom hrvatskom narodu u BiH) razgovara.

Po Milanovićevim tumačenju, javnost mora znati razloge Andreja Plenkovića koji se, kako je rekao, boji da mu netko u Bruxellesu ne zamjeri jer “on planira još jedno iskrcavanje u Bruxelles kad ovdje propadne.”

Zato mora tamo čuvati reputaciju, cijena nije u pitanju – hercegovački i bosanski Hrvati, nije u pitanju. To je moje mišljenje, dodao je Milanović.

Predsjednik Milanović je premijeru Plenkoviću uputio prijedlog za sazivanje Vijeća za nacionalnu sigurnost čija bi jedna točka bila posvećena položaju Hrvata u BiH i provedbi Daytonskog sporazuma.

U stranačkom priopćenju iz središnjice Stranke demokratske akcije (SDA) u Sarajevu objavljenom u petak stoji ocjena kako je zahtjev predsjednika Milanovića da Vijeće nacionalne sigurnosti o tome raspravlja “populistički i protupravni”.

Iako je očito da Milanovićev zahtjev ima pozadinu u njegovom sukobu s Vladom Hrvatske, ipak ga pozivamo da ne “oštri zube” na Bosni i Hercegovini jer to nikad nije donijelo dobro ni BiH ni Hrvatskoj. Podsjećamo Milanovića da su zadnji put kad su vijeća za nacionalnu sigurnost susjednih država raspravljala o BiH, transkripti s tih sastanaka bili dokazni materijali na osnovu kojih je utvrđena agresija susjednih država na Bosnu i Hercegovinu, stoji u priopćenju SDA.

Milanović: Plenković je odbio razgovarati o kršenju Daytona na štetu prava Hrvata u FBiH

(Hina)


28 komentara

 • A gdje je naš veliki vođa uvijek u mišijoj rupi. Koga ti predstavljaš. Javi se već jedanput. Da se javio Vučiću ovako Dodik bi već pet puta reagirao.

 • Ovakav ili i kakav predsjednik žali bože što nije u Bih davno bi se neke stvari razgraničile ovako predstavnik našeg naroda sve u rukavicama radi i laganjem

 • Zoki je obrazovan i vrlo inteligentan lik, istinski intelektualac. Međutim nije se pokazao kao radnik. Sve što je rekao od prve do zadnje riječi je živa istina. Pravo pitanje je što je učinio ili će učiniti. Ništa. On naš jad samo koristi za politički obračun i prepucavanje s Plenkovićem. U želji da nas netko barem pogleda i kaže bilo što za nas zaboravili ste na prošlost i ogromne svjetonazorske razlike između prosječnog Hercegovca i Milanovića. Zaboravili ste da je on vječni Titov pionir i da je u mladosti bio član SKJ. Zaboravili ste da je on na vlast doveo Pusićku, Opačićku, Obersnela, da je podržavao Mesića i Josipovića, da se borio i bori za pedere, Istambulsku i da je liberal ateista. Iskreno, ja mu to ne zamjeram ali velika je razlika između onoga što on uistinu jeste i onoga što vi želite vidjeti u njemu. Bit ćete razočarani kad skužite da je on samo još jedan u nizu, kao Kolinda, Raspudić, Škoro, Petrov, Čović …koji lijepo pričaju što narod želi čuti samo da njihovoj guzici bude bolje a kad im nismo potrebni pokažu pravo lice.

 • Najžalosnije je što ovo Milanović govori da bi oštrio rogove za sukob sa Plenkovićem. Hrvati su bezmud narod, čak katolicka vjera nas cini popustljivima i bezmuduma. Inače vidite da je i Europa takva, skzp ljigavaca koji samo gledaju neka je njima dobri dvadesetak godina, ko misli na generacije koje dolaze. Isilovcu, mudzahedini i ostala zločinačka bagra ce preplaviti Europu i klat ce nase unuke, praunuke isto kao i turska okupacija, dok se bezbozna Europa valja u bogatstvu. Za ovo vrijedi prispodoba o MUDRIM i LUDIM DJEVICAMA.

 • Milanovic ima medunarodo iskustvo koje se nemoze platit, osobno mislim da je on pravi izbor u najtezim trenutcima koje slijede…neka ga Bog vodi!

 • Plenkovic i covic prave se ludi jer muljaju zajedno sa bosnjacima nikad im bolje nije bilo . milanovic je tu upao zadnji ali kuzi da se tu krije kriminal i sve ostalo zoki mozes ti sa funkcije predsjednika razbiti bagru.

 • Bravo za Zrimka Tutica sve je tako bio je na vlasti sta tada nije govorio i nama i BiH sada mu treba ovo nema sta raditi a vas lozi ko male majmune vidjet cete sta ce govoriti kada nebude presjednik. To ne beradnik poltron i licemjer prigovara Plenkiju za nesto sto je on mogao i trebao uraditi a nije??!!!

 • Gdje vam je pamet ostala u Zaleđu pa ste zaboravili sta je ne radio Milanovic i sta je govorioMI ili ONI . Karakteristicno za Hrvate kratko pamcenje

  • Halo brajo taj Zoki mi je dao hr osobnu da mogu normalno raditi po EU sto mi je najbitnije i trenutno je najbolji predsjednik svih Hrvata

 • Za “tako je to”
  Pa glupane jedan cuj kad je bio na vlasti?
  Pa on je predsjednik drzave ako to nije vlast sta je onda.Nego to si po zadatku neki ljigavac iz tabora Čovke i iz Elektra pa ti ne odgovara sto čovjek ima petlju i muda.Da ima oboje za razliku od tebe i tvojih bezmudih šefova.Od sada ima moj glas uvjek.Točka.

 • Milanović se prije nije bavio međunarodnom politikom ali je svojevremeno ipak posjetio Mostar umjesto Sarajeva pa je Lagumdžija (i drugovi) bio nezadovoljan. Za razliku od njega papa nije posjetio Hercegovinu.

 • Za anonimno u 11 i 26 ovu vlast sto je on sada ima moze objesiti macku o rep vlada je glupane izvrsna vlast i ona moze donositi zakone i reforme i to izvrsavsti a taj tvoj zoki je sada fikus ili meksicki kaktus po tome sta baljuzga!!!

 • Više je sam Milanović učinio za BH Hrvate nego krimi hdz u ovih 30 godina. Došao je 2014. u Mostar a hdz face su tada podvili repove kada su bili oni sda nemiri i demonstracije.

Komentiraj: