Milanović: Schmidt je ništarija, Plenković izdajnik, a Radman bi radio u kotlovnici

Odluka Europskog vijeća da se Ukrajini dodijeli status kandidata za članstvo u Europskoj uniji, a isto ne učini Bosni i Hercegovini, je bezobrazni cinizam i hrvatska politička tragedija, rekao je predsjednik Zoran Milanović u petak.

Ovo je izdaja. Ovo je hrvatska politička tragedija. Ovo još ne možemo staviti u kategoriju veleizdaje, ali ovo je izdaja. Jedna hladna, cinična i sadistička izdaja u kojoj se ljudima koji pate cinično objašnjava da im se ustvari pomaže, komentirao je Milanović u petak ostanak BiH u čekaonici za kandidatski status u Uniji.

Ono što je u četvrtak usvojilo Europsko vijeće je takav bezobrazni cinizam kojim se Plenković još hvali. Kad će BiH dobiti status kandidata? Kad ispuni sve ono što nikada neće ispuniti jer nekima u BiH to naprosto ne odgovara, smatra hrvatski predsjednik.

Čelnici država članica EU-a donijeli su u četvrtak u Bruxellesu povijesnu odluku o dodjeli kandidatskog statusa Ukrajini i Moldaviji i obećali europsku perspektivu Gruziji. No isto je izostalo za BiH.

Povijesna odluka EU: Ukrajina dobila status kandidata

Hrvatski predsjednik je rekao da se ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman “outao” kad je rekao da BiH kao disfunkcionalna država ne može biti kandidat za EU i prozvao ga za sramoćenje Hrvatske.

Što je s Ukrajinom? Ukrajina je funkcionalna država?, upitao se hrvatski predsjednik. Meni je drago da je Ukrajina dobila status kandidata. Međutim, BiH je i prije ruskog upada u Ukrajinu za Ukrajinu bila Švicarska. Uništavaju se Hrvati u BiH. Grlić Radman bi radio u kotlovnici da ga nisam poslao za ambasadora u Budimpeštu. Sramoti nas taj tip, dodao je Milanović.

Grlić Radman o BiH: Kako može disfunkcionalna zemlja dobiti kandidatski status?

Ured Visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta uputio je diplomatsku notu hrvatskom veleposlanstvu u Sarajevu zbog predsjednikovih izjava da je Schmidt nelegalni predstavnik.

On se, kad god treba, mača laća i lati i povlači iz korica svoje takozvane ovlasti i intervenira u sustav financiranja izbora (…) Očito postoje kriteriji koje mu netko šapće, poručio je Milanović.

Schmidt poslao diplomatsku notu hrvatskom veleposlanstvu zbog Milanovića

Dodao je da Schmidt “nije ništa (drugo) nego produžena ruka nekih mutnih ljudi u BiH” i da on može “raditi što hoće, mijenjati zakone, utamničiti ljude”.

Prozvao je Schmidta “ništarijom”, a Plenkovića ponovno “izdajnikom”.

Plenković: EV se prvi put jasno izrazilo o BiH

(www.jabuka.tv | Foto: Marko Prpić/Pixsell)

39 komentara

  • Sve što Milanović kaže, istina je. S tim da je preblago ocijenio Plenkovića. On je veće zlo koje je snašlo Hrvatsku od Stipe Mesića. To je pogana udbaško – kriminalna spodoba.

  • Kako bi se trebao ponašati ko plenki jel.. da ga zigu ko stigne.. bravo zoka majstore.. dobro došao u Hercegovinu kad god zazelis..

   • ‘Dobrodošao’ se piše sastavljeno. Zoka zapravo ‘zigu’ plenkija i HDZ, i sve što su ga skidali nedavno s vlasti, koristeći pri tome ljude u BiH, a napose to radi Hrvatima, ali je to ipak možda previše za razumjeti slabije pismenim osobama, kojima, parafrazirajući ga, “prvo treba sapun, pa onda parfem”, da bi to shvatili.

  • Za: 24. lipnja 2022. u 14,36:
   Što je trebao reći? Da je Plenković pošten i sposoban, da je veliki domoljub, da nije iz orjunaške obitelji, da se ne liže s Pupavcem i njegovim četnicima, da…de nam ti kaži kad si tako pametan.

  • (za 14:36)
   Predsjednik RH se prvi puta kod HR predsjefmika ponaša iskreno i bez bilo kakvog straha raskrinkavajući dosadašnje hlumatanje svih dosadašnjih predsjednika bilo države ili vlade ( računajući i Milanovićev mandat pred.vlade).
   Milanović se na pozitivno promjenio učeči i na svojimm greškama koje priznaje za razloku od svih drugih.

 • Eno Turske, kanditatski status dobila 1999.godine, pa i sada ćupi u čekaonici, zar s razlogom. Milanović je bio premijer Hrvatske, što tada nije odradio to o čemu sada govori.

 • Naravno da Milanovicev rijecnik nije diplomatski, ali to ne znaci automatski da covjek nije u pravu. Smita bi se mogla nazvazi i drugim “Komsicem” ni jedan ni drugi nemaju legitimeitet.

 • A sta bi to značilo da Predsjednik ne koristi
  “diplomatski rječnik”. Pa nece bas namjerno. Ide drito da ga svaka baba razumi. Ne brinite , zna on pricati i te kako i malo ih je s njegovim elokvencijskim sposobnostima. To sigurno znate.
  Međutim, nece namjerno okolo-naokolo.
  Moj glas vec ima i mojih sinova.Koje su hdz-enjare protjerale na “tuđi prag” kod svoje lijepe pameti i naobrazbe. Voljela bih da se kandidira za Premijera buduceg i tek bi tada
  BiH dobila ono sto on sada prica.
  Odnosno Hrvati u okviru BiH.

   • Nije istina, dobili smo hrvatske osobne, s kojima si automatizmom postao građanin EU. Ako znaš što to znači i koje prednosti imamo ispred muslimana o srba, jasno ti je sve, ako ne, informiraj se malo!

 • Bravo Milanoviću i hvala ti što si od onih koji je prepoznao nepravdu prema Hrvatima u BiH, posebno hvala za tvoju hrabtost reći istinu u oči i Sarajevu i MZ kao i našim mudracima koji svojim mudrovanjem i klimanjem glave pred MZ nisu NIŠTA dobro napravili za Hrvate u BiH.

 • Za ANA a kada si to ti čula ovog kretena da govori pristojno kao civiliziran čovjek, pa on je predsjednik države nije kočijaš i seoska baraba da vrijeđa i omalovažava koga stigne i sada on valja a dil sa Komšićem a bio je premijer i sto je uradio? Osim ručkova po Dubrovniku i saniranja bratovih poreznih i ostalih dugova. Daj se skulirajte , strpite se pa cete vidjeti rezultata ovakvog odgoja i ponašanja.

 • Ovi sto spominje vodu i parfem i ispravlja pisane greske nekom ne moze pomoc ni voda ni sapun ni razni dezodoransi

 • Svaki Hrvat koji se pokajao za ono što je griješio prema hrvatstvu mora imati šansu ako želi eadizi u korist Hrvata.
  Šansu više nesmiju imati oni koji su jedno vrijeme hrvatski dijelovali pa se okrenuli protiv hrvatskih interesa , poput Mesića i sl.

 • E Haso: vi nikad niste imali ni sezonsku državu: Neće te je ni imati ako Bog da: Jer kad balija puno zine stane mu u vratu

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.