Schmidt poslao diplomatsku notu hrvatskom veleposlanstvu zbog Milanovića

Ured Visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta poslao je diplomatsku notu hrvatskom veleposlanstvu u Sarajevu zbog izjava predsjednika RH Zorana Milanovića koji je u više navrata govorio kako je Schmidt nelegalni predstavnik, budući da ga nije potvrdilo Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda.

Schmidt se u prosvjednoj noti referira na Milanovićeve izjave i podsjeća da je Hrvatska potpisnica Daytonskog sporazuma i Aneksa 10, odnosno Sporazuma o civilnoj provedbi mirovnog rješenja, u kojem se definira i djelovanje visokog predstavnika.

Ured Visokog predstavnika, u ovom kontekstu, ljubazno moli hrvatske vlasti da se suzdrže od iznošenja neutemeljenih optužbi o imenovanju i statusu Visokog predstavnika, piše Schmidt u prosvjednoj noti hrvatskom veleposlanstvu u BiH, prenosi Jutarnji list.

Inače, u Aneksu 10 Daytonskog sporazuma piše kako potpisnice “zahtijevaju postavljanje Visokoga predstavnika, koji će biti imenovan u skladu s relevantnim rezolucijama Vijeća sigurnosti UN-a, kako bi stranama olakšao napore, pokrenuo i, ako je prikladno, usklađivao aktivnosti organizacija i agencija koje su angažirane u civilnom aspektu mirovnoga rješenja na taj način što će provoditi zadaće povjerene rezolucijom Vijeća sigurnosti”, te se navodi i da će strane potpisnice “u potpunosti surađivati s Visokim predstavnikom, te njegovim osobljem, kao i s međunarodnim organizacijama i agencijama, kao što je predviđeno u članku IX. Općega okvirnog sporazuma”.

(www.jabuka.tv)

19 komentara

 • pa valjda predsjednik RH Milanović ima opravdane razloge zašto iznosi takve stavove o Herr Schmidt-u.
  Katostrafa je ako Herr Schmidt šalje Note i tvrdnje koje se zasnivaju samo na sili dijela MZ a bez crno na bijelo da je stvarno regularno visoki predstavnik MZ.
  Onda je to CIRKUS od dijela MZ.

 • MZ drži godinama nelegalno i na silu Komšića u preddjedništvu BiH.
  Sada postsvlja nelegalno visokokg predstavnika da čuva leđa nelegalnom Komšiću.

 • Ova svabska pudlica je ovde nelegalno kad nisu svi narodi ga izabrali i hrvacka je potpisnica dejtona i ima pravo na protesnu notu a ovom nacisti bilo pravo ili krivo odlazi iz nase zemlje

 • Postovani gospodine predsjednice Milanovic nemojte ulazit u svabske fasisticke igrice, znamo mi njih dobro kakvi su njemci licemjeri.

 • Sto je Milanovic slagao gosp Schmidt. Istina boli, nelegalan a radis na stetu malobrojnog hrvatskog naroda i katolika. Je li te sram, stid, strah Boga. Nesto bi trebalo.

 • njemci su uvjek bili krvnici samo danas nas ne taru puskama nego ekonomski dok nasa drzava odnosno narod skoluje svoju djecu i sve to placa a onda ih svabo uzme da njima privrjedjuju zato svima koji rade u drugim drzavama odrezi godisnji porez da vrate ono sto su dobili ili im uvedite zabranu iseljavanja do 28 godine kao nekad sportasima

 • Interesantno je kako se Bosnjaci ponasaju podanicki. Istina tako je bilo uvijek, i za vrijeme Turaka, Austro-ugara, Hitlera, a i za vrijema Tita bili su najveci “Jugoslaveni”. Sam Schmidt, a i Bosnaci dobro znaju da on nije dobio mandat UNa, ali se kriju iza njegovih ledje. Umjesto da kao vecinski narod zastite Hrvate i da ih ne ometaju u njihovim pravima, oni u prvi red guraju Schmitda. Vidi li neko od Bosnjackih politicara da je BiH za EU posljednja rupa na svirali.

 • Gosp. Milanoviću, ne dajte da vam neki europski potrčko čita lekcije…Odhebite ga i recite mu sve što ga spada. Jedino nam Vi možete pomoći, svi ostali su sluge briselske koji rade na štetu Hrvata čuvajući svoje pozicije!

 • Milanović je izabran nelegalno za predsjednika hrvatske izabrali ga putinovi oligrasi kadje.mmilanče.malo skrenuo u stranu Putin spremijomu raketu na zagreb.moguće dasu gadali banske dvore i sabor

 • milanović je nelegalni presjednik hrvatske.došoje na vlast uz pomoć putinovi oligraski kriminalaca.znamo daje milanović.sklapo sa ruskim kriminalnim oligrasm.tajne poslove ovoće doć.u paketu u brisel.milanoviću gurnućemote pod led.nezabadaj nos demunije mjesto punosise našmrko kokaina.pozdrav

 • Taj Milanović je izgubio svaku vezu sa realnošću, ne zna šta lupeta, sramota velika za Hrv. a uopće mi nije jasno šta on ima sa državom Bih te ju uporno “štiti”?! Otkuda to od nekog SSP-ovca? Sramota

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.