Milanović otkrio koje su države bile protiv spominjanja konstitutivnih naroda u BiH

Berlin, Amsterdam i Stockholm protivili su se spominjanju konstitutivnih naroda u BiH u dokumentu EU-a, kazao je u utorak Zoran Milanović i istaknuo da ubuduće treba blokirati svaki sličan dokument u kojom se ne navodi to načelo.

Vijeće za vanjske poslove Europske unije usuglasilo je u utorak tekst “Strateškog kompasa” koji se tiče sigurnosnog aspekta Europske unije i u kojem se spominje BiH.

Premijer Andrej Plenković kazao je u utorak da je na prijedlog Hrvatske uvrštena referenca na konstitutivne narode i “sve ono što je propisano ustavom BiH” i da se nada kako će se to reflektirati na daljnje razgovore između političkih stranaka u BiH kako bi se postiglo rješenje i kompromis o izbornom zakonu.

Milanović je novinarima u srijedu izjavio da je hrvatska diplomacija sa sastanka vijeća prvi put otišla nepodvijenog repa.

Drago mi je, ne znam zašto je trebalo toliko dugo, rekao je Milanović u Vinkovcima gdje je sudjelovao na 15. obljetnici ustrojavanja Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske.

Znam da se hrvatska diplomacija morala oznojiti da postigne tako malu stvar. Dobro je da su to konačno iskamčili jer znam kakve su otpore imali i od koga – i od Berlina i od Amsterdama i od Stockholma, istaknuo je Milanović, javlja Hina.

Tim ljudima treba objasniti – ako ne razumiju neka maknu prste od toga. Hrvatska ne komada BiH i ne priprema nikakvu agresiju. A bogami ni Srbija, a ni Rusija jer ne može, dodao je.

Milanović je kazao i da je Hrvatska do sada trpjela svinjarije iz Bruxellesa, odnosno potpuno zatiranje Daytonske formule.

Prvi puta da je hrvatska diplomacija napravila ono što pozivam da napravi svakoga puta, kazao je Milanović, dodavši da su se počeli ponašati kao predstavnici hrvatske države.

U Strateški kompas EU uvrštena konstitutivnost naroda u BiH

SDA i “sarajevska čaršija” pregovaraju “per la finta”

Posljednja runda bošnjačko-hrvatskih pregovora o izmjeni izbornog zakona pod posredstvom SAD-a i EU-a propala je prošloga tjedna.

Milanović je istaknuo da su za propast pregovora, u kojima su predstavnici SAD-a i EU-a predložili elektorski model za izbor članova predsjedništva što nije prihvatila najveća bošnjačka stranka SDA, odgovorni SDA i “sarajevska čaršija”.

Opet ista priča – predvidivo kao buđenje medvjeda iz zimskog sna, kazao je Milanović.

SDA, sarajevska čaršija, pregovara ‘per la finta’ par dana i onda sve to sruši. Drugi predstavnici bošnjačkih stranaka konstruktivniji, Hrvati traže oteta prava, a sa Srbima se može razgovarati, s predstavnicima Srba, dodao je, prenijela je Hina.

(www.jabuka.tv | Foto: Marko Prpić/Pixsell)

47 komentara

 • Prosli put su isto bile samo druge drzave, samo i tadan je Njemacka bila na listi znaci oni su glavni koji protiv nas rade ama bas svaki put.

 • Ovo treba svakom Hrvatu biti sada jasno, tko nas hoce zeznut, svabija sa njihovim produzenim svabofilima, dobro da je to sada zna.

 • Neće švabo odustati dok njegovo ne bude sve do Dardanela, to ti je jedino istinito razmišljanje jednog prosječnog švabe.
  Nebi otišo iz Hercegovine k švabipa taman crko od gladi a crknut od gladi neću sigurno.
  Pozdrav Milanoviću.

  • ne ljuti se na “švabe” …ako njihovi ljevičari iz Grüne vode politiku muslimana zbog glasova na izborima.
   Sarrazin je rodim iz DDR a član je Grüne Njemačke,sada je postavljen za glavnog njemačkog “specijslca za zapadni Balkan. pametnom dovoljno to govori.

 • Bravo Milanovicu jedini ima otpora i da kaze istinu tko je krivac i tko nam radi o glavi, svaka cast sto pred Njemackom se ne savija.

  • Tako je bome i ja sam se vratio, imao sam u svi ti godina što sam bio tamo oko desetak švabskih šefova svaki ali baš svaki bio je rasist.

 • Ma ja zato smo i nahebali i u proslom stoljecu sto smo bili na krivoj strani i nismo znali tko su nam prijatelji odnosno neprijatelji.

 • E pravi ste naivci kad ste tek sad spoznali da je Njemačka neprijatelj Hrvata iz BiH.Takvi su nam neprijatelji u Njemačkoj i demobalije a ne tzv.demokršćani a kamo li ljevičari,SPD ili ekobalije.Izborni zakon su promijenili Amerikanci,Britanci,Nijemci sa svojim slugama Austrijancima.Niski prestavnici nisu ništa radili na svoju ruku nego su bili lutci ovih zemalja.Njemačka je još od Kohla vodila Antihrvatsku politiku.Svi to rade jer smo im uništili ljubimicu Jugu kojoj i danas tepaju u Njemačkoj.Živio sam u Hamburgu i danas te pitaju namjerno jesi li iz Juge!?Pa iz Bosne a kad kaźeš da nisi iz Bosne nego Hrvat iz BiH,vrte očima.Ne bi imao ništa protiv da im Putin baci nuklearne na Njemačku jer su oni i digli svojim para Rusiju iz blata i naoružali je.Imaju najviše krvi Ukrajinaca na svojim rukama.To što podržajem Ukrajinu protiv Rusa ne znači da ne bih sutra s pjesmom dočekao Putina da dođe ovamo.Dapače prije bi sa njim ratovao da istjeramo ova Zapadnoosmanlijska vnago odavde.Boje vas i NATO i EU ne bi više sa takvim nikad.I dalje ta Zapadna masonska politika useljava na Zapad muslimanske teroriste iz čitavog Svijeta.I prijeti uskraćivanjem para onim zemljama u EU koji se ne slažu s njihovim silovanjem onih koji ne źele prihvatiti druge koji dolaze da šire svoju kulturu a ne se uklapaju tamo gdje dolaze.Eto im Poljske,Mađarske,Slovačke ili Hrvatske koji su primili ljude koji pripadaju istoj kulturi bez problema,bili Katolici,Grkokatolici ili Ukrajinski ili Ruski pravoslavci.Jer za razliku od Arapa pripadaju istoj kulturi.Sad se vidi da je naš rat sa Srbima bio rat protiv njihove hegemonije i velikodržavlja a ne rat protiv druge verzije Kršćanstva.Najbolji dokaz je ista priča između Pravoslavnih Rusa i velikom većinom Pravoslavnih Ukrajinaca.

 • Nisam ljevičar dapače desničar sam ali ću glasovati za Zorana na Predsjedničkim izborima.Jer je čovjek od riječi i neće te nikad izdati.Ima svoj stav s kojim se ne slažem u nekim stvarima ali drži to.Ne da na sebe i Hrvate a nije popuzan za razliku od 90% Hrvatskih političara.

 • Već odavno znam kako Njemačka želi unitarnu Federaciju , RS – u ne mogu ništa. Koja je to borba da vi samo znate, koliko hrvatska politika lobira, koliko je Plenković podmetnuo leđa. Milanović se bori, sva hrvatska oporba. Svi vide o čemu se radi. Zato vi što bezveze blebećete malo razmislite. Treba ograniciti komentare čim je malo ozbiljnija situacija jer ovo je rat, za neke i komentarima.

 • nisu bile države protiv konstutivnosti Naroda u BiH protiv du ljevičari iz Grüne Partie poput Sarrazina ođenog u DDR koji je 2010 izbačen iz SPD Njemačke.

 • Hrvati u BiH imaju problema zbog komunjara koje nisu nikada bili za zdravo hrvatstvo u BiH, uvjek se nastoji od Hrvata praviti neku umjetnu naciju u BiH .
  To nije moguće.

 • ovi koji pričaju bošnjačkim Reporterin u mikrofon protiv HDZ-a …samo ih treba upitati što su dobroga učinili za Hrvate od 91 do 95.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.