Milan Kujundžić: “Nije mi bilo teško dići ruku za Istanbulsku konvenciju”

U pripremu Zakona o pobačaju bit će uključena i Katolička crkva, najavio je ministar zdravstva Milan Kujundžić govoreći o problemima hrvatskog zdravstvenog sustava.

Do usklađenja Zakona o pobačaju s Ustavom ostalo je godinu dana. No kada će on biti gotov, pitali su ministra zdravstva Milana Kujundžića na N1.

“Okupljamo stručnjake koji će reći svoje mišljenje o tom pitanju. S jedne strane treba čuvati život od začeća, to je moj stav, a s druge okupiti sva mišljenja i smisao je da bude što manje pobačaja”, odgovorio je on.

Na upit hoće li taj zakon biti restriktivniji od postojećeg rekao je: “Bit će poduzete mjere da se to što manje događa. Da se zaštiti majka i da se ponude modeli zaštite da se ne odluči na pobačaj.”

Smatra, također, kako se o Istanbulskoj konvenciji treba otvoriti dijalog i s konzervativnim i s liberalnim stranama. Najavljuje da će svi biti uključeni u pripremu Zakona o pobačaju, i Katolička crkva.

Kaže kako mu “nije bilo teško dići ruku u Vladi” za Istanbulsku konvenciju jer je u osnovi ona zaštita od nasilja u obitelji.

“Da sam imao osobno dilemu da radim nešto loše za Hrvatsku, digao bih ruku isti tren. Rekao sam i ranije da se u Konvenciji zrcali mogućnost za takozvanu rodnu ideologiju. I sigurno će pojedinci i skupine to znati zlorabiti. No to ne obvezuje Hrvatsku, a na tome tragu je i izjava. Iako neki kažu da izjava nema pravnu težinu, možda i nema, ali njome se Hrvatska određuje. Ako će nešto pozitivno donijeti Konvencija o zaštiti od nasilja, onda je treba podržati. To su procesi koji se događaju u svijetu i ne možemo ostati zarobljeni u vremenu”, odgovorio je ministar Kujundžić.

Enis Bešlagić o Istanbulskoj: “U BiH prvo učimo jesi li Hrvat, musliman ili Srbin”

(www.jabuka.tv)


19 komentara

 • Kujunđžiću da ste u oporbi ,bili bi protiv i organizirali bi vi prosvjede,ovako sve za lovu i funkciju…Jadno,najveće prilivode,komunjare,djeca komunjara,udbaša trenutno su upravo u HDZ-ci…Samo sada su svi okrenuti Briselu odakle stižu novci,pa tako Plenkovića Junker već odavno odmjera i pleska po guzici pred kamerama a ovaj se smije…Je li to Istambulska konvencija.Što da je Junker plesnuo po guzici neku ženu iz E.Parlamenta to bi bio ,,seksizam,,nasilje nad ženama ,ovako ništa…Kuku nama,sa ovakvim političarima…Plenković i Jandroković brane i zastupaju vrednote kršćanstva, hrvatski narod i RH-ku…

 • Najveći prevarant u današnje hdz-u. Uspio je čak i jednog A.Hebranga prevariti o svom ratnom putu devedesetih.Naime zbrisao je na vrijeme u Njemačku i tamo se ko fol usavršavao dok u Hrvatskoj nije prošao rat. Kasnije je krivotvorio dokumente i prikazao se kao borac u Hrvatskoj za vrijeme Domovinskog rata.
  Prevarant velikog formata,čovjek je umislio da je veći političar od F.Tuđmana i G.Šuška, a zapravo je ljudska bijeda i mizerija iz Imotskog. Nažalost imamo mi danas u Hrvatskoj takvih za izvoza zato nam i je ovako loše zbog ovakvih.
  Jedna velika ljudska nula i oholica u rangu Jude Iškariotskog.

  6
  1
 • Nema do nasi veliki hrvata hercegovaca koje krase iskenost , moral, domoljublje, pravednost..
  Da nije nas hercegovaca nista od hrvacke nebi bilo.
  A ovi izdajnici iz imockog i dalmacije to bi za fotelje i cacu prodalo.
  Kod nas u hercegovini nisu takvi ljudi

  4
  2
 • Postujem Crkvu i njen stav, ali po kojoj logici bi se trebala pitati za sastavljanje zakona u jednoj SEKULARNOJ drzavi? Ima pravo na svoj stav, ali nema se pravo mijesati u politiku, donosenje zakona i slicno, kad se isti zakoni ne odnose na tu Crkvu kao na ostale ljude. Strogo, strogo razdvojiti drzavu od crkve, odnosno crkvu od politike, to bi valjda trebalo biti najosnovnije pravilo svake drzave koja sebe zove sekularnom.

  3
  5
  • Gdje piše da je RH sekularna država???U Ustavu NE PIŠE!!! Nije vam Crkva švedski stol.Uostalom,tvoje mišljenje je nebitno,postao si teta VEGETA.RADI NEŠTO,USMRDIT ĆEŠ SE U KREVETU.

   3
   2
 • Neka dižu koliko hoće neće dokle hoće! I ja ću osobno s guštom zaokružit bilo koga samo ne HDZ. I bar još 15 članova moje uže obitelji! Lakše ću gledat da me zajebava Živi zid, pametno, IDS, Vesna i Anka Mrak, ali vi iz HDZ VIŠE NEĆETE!. Djeca su VAM za Istambulsku, žene su za Istambulsku, tate su im za Istambulsku, bake i djedovi su im za Istambulsku! Ne ja sam za Katoličku Hrvatsku!

 • Ove sve što podržavaju ovakve sotonske ideje od Breksita treba izopćiti iz Katoličke crkve.
  Jer takvi podržavaju sve protiv Boga i čovjeka ,izrabljivanju radnike,uništavaju obitelji i dobra i treba se od njih ograditi pa kako god nam bilo na drugoj strani.Sotone.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.